Som så ofte før, kommer Troms fylkestrafikk med en rekke endringer i rutetilbudet når vi går inn i det nye året. 8. januar vil de gjøre en rekke små, og noen store endringer på rutetilbudet i byen.

Spesielt to ruter

Daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones, sier at endringene ikke er dramatiske, og at det er noe de har gjort ved flere anledninger tidligere.

– Det er helt vanlig. Man endrer ruter fortløpende. Det er ikke gjort noen store grep på bussruter i Tromsø, sier han.

FORBEDRER TILBUDET: Daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones, sier de endringene som nå blir gjennomført er lite omfattende, men samlet sett kommer til å styrke rutetilbudet.

Han forteller at de rutene det i hovedsak dreier seg om, er rute 40 og 41.

– Vi vil sløyfe ekspressrute 41 fra Slettaelva til sentrum, og så vil vi styrke tilbudet på rute 40 i morgenrushet, med avganger hvert tiende minutt, sier han.

– Forskjellen er at ekspressruten går rett gjennom tunnelen, mens rute 40 går gjennom Workinnmarka. Vi ser at det er større behov for å styrke tilbudet gjennom Workinnmarka, mens det ikke har vært så stor trafikk på rute 41, fortsetter han.

Forbedrer tilbudet

Endringene som skal gjøres, vil ikke gjelde alle rutene, og Bones er bestemt på at dette er endringer som vil gjøre rutetilbudet til de kollektivreisende bedre.

– Det er ingen store endringer, men summen av de gjør at det blir et bedre rutetilbud, fortsetter han.

Blant annet har tilbakemeldinger fra publikum vært med på å omforme rutetabellene.

– Vi endrer på hvert ruteskift. De endringene som da gjøres, gjøres etter endringsforslag vi selv ser og som vi får fra publikum, forklarer han.

Økning i prisene

I tillegg til de varslede ruteendringene, har Troms fylkestrafikk også varslet at det på nyåret vil komme en prisendring. Prisendringen skal tre i kraft fra og med 1. februar i 2018.

Prisendringen vil komme i form av en beskjeden prisøkning, ifølge Jonny Berg i samferdselsetaten i fylkeskommunen.

ØKER PRISENE: Prisene for enkeltreiser og månedskort vil øke. Ifølge Jonny Berg i samferdselsetaten i fylkeskommunen er det en beskjeden økning som følge av generell prisvekst.

– Det blir litt dyrere både for vanlig enkeltbillett og periodebillett, men det er ikke noen unormalt høy prisstigning sånn sett, sier han.

– Hvorfor har dere valgt å endre billettprisene?

– Det er en generell prisvekst vi prøver å dekke. Vi har ikke noen andre formål, sånn sett. Det er ingen ekstraordinær budsjettsituasjon, men vi må følge med på prisutviklingen.

Rent konkret vil prisstigningen slå ut slik:

– Prisen for månedskort går opp fra 680 til 700 kroner i sone 1 (Tromsø by, journ.anm.). Enkeltbillett betalt med mobillett eller tromskortet går opp fra 29,60 til 31 kroner, forklarer Berg.

En slik prisstigning vil utgjøre en økning på 4,7 prosent i prisen for blant annet enkeltbillett.