Odd «Goffy» Pedersen er nok et kjent fjes for dem som har frekventert Ølhallen de siste 17 årene. Etter 37 år som ansatt i Mack har han nå servert sin siste øl.

Etter et kjapt skjorteskift gikk han ut av baren for siste gang, til stor applaus og jubel fra stamgjestene. Han var heller ikke treg med å få bestilt seg en øl.

– Endelig på «rettsida» av baren – permanent, sier eks-bartenderen spøkefullt.

– Har vært en givende jobb

«Goffy» medgir at mange forbinder puben med han, etter så mange år bak baren.

– Enkelte kaller meg jo «Mr. Ølhallen himself», sier han, og fortsetter:

– Jeg har vært her så lenge at mange kjenner meg kanskje igjen fra både TV-innslag og fra reiselivet. Jeg liker jo å jobbe med folk, og det har vært en givende jobb – men nå er jeg klar for et nytt, langt steg i en helt annen retning.

Skifter beite

Nå venter nemlig ny jobb innen anleggsbransjen som lastebilsjåfør. Han forteller at han har tenkt på å kaste inn barhåndkleet i mange år, og tok dermed muligheten så fort han fikk den.

– Jeg har sertifikat til å kjøre de fleste kjøretøy og maskiner, så jeg hadde ingen problemer med å finne ny jobb, sier han.

NY JOBB: «Goffy» mottok denne avskjedsgaven, da han starter i ny jobb som yrkessjåfør.

Det var likevel ikke uten vemod at han gikk til sin siste dag på jobb på Ølhallen.

– Jeg kjente godt på det, spesielt da jeg gikk inn, men jeg er glad for avgjørelsen, slår han fast.

Skorter ikke på historier

Etter så mange år på Ølhallen skorter det ikke på historier fra barveteranen. Han forteller at det har vært en del «ekstreme» situasjoner.

– Ikke alt var like vakkert, for å si det sånn, sier han med et skjevt smil.

En av episodene han husker best var da han fant en av «gutta» sittende i søvne på en benk.

– Jeg fikk raskt vekket og gjort ham oppmerksom på at det var på tide og gå hjem. «Men, jeg er jo hjemme» var svaret. Sånn har det alltid vært, sier «Goffy».

I FULL SVING: Slik er nok de fleste vant til å se Odd «Goffy» Pedersen.

Han forteller at det har blitt en del endringer siden han startet der. Blant annet skal besøkstallene ha gått litt ned, men ølturismen skal derimot ha blomstret.

– Jeg og Unni (Dahlseng, journ.anm.) startet jo det hele. Vi begynte først med å ta betalt for omvisningene, og etter det har det bare «tulla» på seg.

Navnet skjemmer ingen

Kallenavnet er nok det de aller fleste kjenner Pedersen under, og navnet skal ifølge han selv ha hengt ved ham siden 11-12-årsalderen.

– Alle hadde kallenavn på den tiden, og jeg hørte om noen andre som ble kalt «Goffy». Jeg syntes det var så tøft at jeg ville kalles det samme, sier han og ler.

– Da mora mi ringte hit til baren og spurte etter «Odd Harald» var det jo ingen som skjønte hvem hun snakket om, forteller han.