Rett før jul ble det klart at William Eiendom AS, hvor Bård Sverdrup er daglig leder og styreleder, solgte selskapet Grønnegata 122 AS.

Fornøyd med summen

Ånesen vil ikke ut med hva kjøpesummen endte på, men etter det iTromsø erfarer ble Nav-bygget solgt for 192,5 millioner kroner, som sett opp mot leieinntektene gir en historisk lav avkastning for næringseiendom i Tromsø.

– Vi er veldig fornøyde med salget, og vi håper og tror at kjøper også er fornøyd, sier Ørjan Ånesen, prosjektleder for næringseiendom i TotalEiendom.

Kjøpte for 72 mill. kroner

Kjøper er Offentlig Eiendom AS, hvor svenske Hemfosa Samfunnsbygg er største aksjonær. Offentlig Eiendom eier flere andre Nav-bygg og ellers bygg med statlige leiekontrakter.

– De har kommunisert at de ønsker å øke i Norge, Grønnegata 122 er det første bygget de kjøper i Tromsø.

I desember 2014 ble det klart at William Eiendom kjøpte den gamle politistasjonen fra det statlige eiendomsselskapet Entra for 72 millioner kroner. Deretter ble det pusset opp for omtrent en tilsvarende sum, det vil si at Bård Sverdrup sitter igjen med en fortjeneste på 50 millioner kroner.

Vil utvikle eiendommer

De hadde flere interessenter som kunne tenkte seg å kjøpe bygget. Ånesen avkrefter at de solgte Grønnegata 122 fordi de trengte kontanter.

– Vi solgte ikke fordi vi er i behov for penger. I utgangspunktet ønsket vi ikke å selge, siden det er et helt unikt og spesielt bygg i Tromsø som også genererer en positiv kontantstrøm, men vi ser på oss selv som et utviklingsselskap, og salget er i tråd med vår strategi for selskapet. Vi har mange nye prosjekter på trappene, blant annet Vervet, som trenger frisk kapital i tiden som kommer, sier Ørjan Ånesen.