Viking Eiendom AS eies av Idar Gabrielsen og hans investeringsselskap Seljeli Invest AS.

Gabrielsen driver gjennom selskapet Enter Tromsø Hotels & Apartments AS en rekke hoteller i byen, deriblant Enter Viking Hotel, Enter City Hotel og Enter Amalie Hotel.  Driftsselskapet overtok 1. januar alle de ansatte og driften av St. Elisabeth.

Offentliggjør ikke salgssummen

I en pressemelding opplyser Gabrielsen at Siv-Hege H. Schrøen fortsetter som daglig leder av hotellet og den øvrige virksomheten i bygget.

Boligplan AS og Helse Investering AS kjøpte Elisabethsenteret i 2009 for 50 millioner kroner og omdøpte det til St . Elisabeth Hotel og Helsehus. De har i en periode jobbet med å få solgt virksomheten, og er fornøyd med den inngåtte avtalen, ifølge pressemeldingen.

Gratangen-selskapet Boligplan AS eies av Jens-Arvid Bratsberg og Svein Roger Roaldsen, mens Helse Investering består av Sparebanken Nord-Norge, Bjørn Gruppen, Kræmer og Per Aronsen.

Ingen av partene ønsker å offentliggjøre salgssummen.

Bygget sto ferdig i 1924, da som St. Elisabeth Hospital. Bruttoarealet er på rundt 5.500 kvadratmeter og tomten på nærmere 6.800 kvadratmeter. Høsten 1989 kjøpte LHL bygget og fram til salget i 2009, brukte de omtrent 140 millioner kroner på utbygging og investering i eiendommen.

Vil omstrukturere

Gabrielsen opplyser at han har tro på Tromsø som reiselivsdestinasjon og vil arbeide for å utvikle lokalt eierskap i Nord-Norge.

- Den øvrige virksomheten ved Elisabeth Sentret Holding AS vil imidlertid fortsette som før - foreløpig. Dette gjelder både bassengdrift og utleie av kontorlokaler, påpeker han.

- Foreløpig? Har dere planer om å omstrukturere driften på lang sikt?

- Ja, vi har det, men vi har ikke bestemt oss for hvordan eller hvor mye. De som leier der i dag skal få fortsette med det fremover. Det er nemlig en god del ledige lokaler i bygget, og det er dem vi ser på først.

Utvider hotellvirksomheten

I dag har bygget 24 hotellrom.

- Det er en liten del av bygningsmassen, og vi ser at det er mulighet til å utvide hotellvirksomheten. Det er det som er aktuelt for oss, forteller Gabrielsen.

Gabrielsen og Viking Eiendom AS har jobbet med å få landet avtalen i vel ett år. Like før jul ble partene enige om salget.