I de gamle lokalene til Tvibit på hjørnet av Fredrik Langes gate og Vestregata er det i disse dager hektisk aktivitet. 19. januar åpner nemlig Dansens Hus, og da skal tre saler, garderober og en ny kafé være klare til å ta imot både dansere og andre nysgjerrige.

– Det er litt kaos nå, men vi satser på å være ferdig til åpningen. Da er alle velkomne til å ta en tur innom, for vi har veldig mye forskjellig å by på, sier Ania Helmobakk (27).

iTromsø møter henne og mannen i lokalene som nå er under full oppussing.

– Tromsø mangler et tilbud som dette, og vi håper at dette kan bli et samlingssted for alle de barna og ungdommene som ikke passer inn i de tradisjonelle idrettene som for eksempel fotball, sier Jarl Tore.

Var lei av å reise

For syv år siden møtte han polske Ania i Tromsø. Siden har de reist verden rundt og danset salsa og den latinske dansen bachata. De har blitt verdensmestere to ganger, og har startet flere dansestudioer i blant annet Stavanger, Hammerfest, Narvik, Harstad, Tromsø og Finnsnes.

– Nå var vi lei av å reise, og jeg ville hjem til familie og byen med ordentlige vinter. Og siden vi startet DanceLab her tidligere, så har vi hatt et ønske om å få et større lokale. Det får vi nå, og det er takket våre sponsorer Ishavskraft, fargerike og Tromsø idrettsråd. Uten dem hadde ikke dette vært mulig, og vi setter veldig pris på at de har gitt oss så mye, sier Jarl Tore, og forteller at fra oppstarten vil det være aktivitet hver dag fra klokken fire til 22.

– Vi får også en egen kafé her, som er åpen for alle som måtte ønske, der det vil kun bli servert økologisk mat, sier han.

PUSSER OPP: Det er hektisk før åpningen på gamle Tvibit. Jarl Tore Helmobakk (foran), Gareth Davies (andre rad fra venstre), Judith-Helen Hansen, Rita Pedersen, Germaiu Muvunyi, Gunn-Tove Bakkevoll og Turid Pedersen. Bakerst fra venstre: Laila Andreassen, Ania Helmobakk og Siri Mari Vitalis Larsen var alle samlet for å male i den store dansesalen lørdag. Foto: SILJE LØVSTAD THJØMØE

Et bredt tilbud

Lørdag ettermiddag har flere av dem som er knyttet til DanceLab samlet seg for å male ferdig den største salen. Her vil man om kort tid kunne delta på kurs i for eksempel salsa, jazz, ballett, hiphop, poledancing og ballroom. For å nevne noe.

– Vi ønsker å ha et bredt tilbud, og hvis du er interessert i en eller annen dans eller vil gjøre en form for aktivitet, så er du hjertelig velkommen. Vi tar imot alle fra tre år og oppover, og vi har også egne kurs for studenter eller voksne. Vi har i tillegg yogakurs og egne kurs for tøying, sier Ania.

Ekteparet opplyser videre at de også gjerne tar imot band som ønsker å holde konserter, kunstnere som trenger et sted å stille ut verkene sine eller andre som ønsker å leie lokalet.

– Vi ønsker at dette skal være et kulturhus, der folk som driver med dans og kunst skal kunne samles. Og vi har stor tro på at dette blir en suksess, sier Ania.