Ifølge NRK Troms inviterte mannen, som nå er siktet for å ha misbrukt sin posisjon for å skaffe seg sex, flere unge gutter fra en barnevernsinstitusjon til sitt hotellrom under reisen.

En mannlig ansatt ved institusjonen skal ha meldt fra om det han oppfattet som kritikkverdig kontakt mellom den siktede samfunnstoppen og beboere på institusjonen.

Da politiet torsdag krevde fire nye uker i varetekt med besøks- og kommunikasjonskontroll for mannen, begrunnet de begjæringen i en bekymringsmelding politiet i løpet av den siste uken har fått fra Bufetat.

- Jeg stiller meg svært undrende til at politiet bruker bekymringsmeldingen som grunnlag for å be om forlenget varetektsfengsling. Dersom Bufetat har ment at det har foregått kritikkverdige forhold, er det rart at de først nå kommer med det, sa Ulf E. Hansen, mannens forsvarer, etter fengslingsmøtet.

Til iTromsø forteller Pål Christian Bergstrøm, direktør i Bufetat Region Nord, at de ikke kjente til forholdet før de ble kontaktet av NRK Finnmark mandag denne uken.

- De hadde fått et tips om hendelsen i Alta. Vi har selvfølgelig en plikt til å undersøke om tipset medførte riktighet. Det viste seg at ansatte kjente igjen innholdet i tipset, og vi ba dem skriftliggjøre dette. Det er det vi nå har oversendt politiet, sier han.

Hendelsen det ble rapportert om skal ha funnet sted før Bufetat ble opprettet. Den aktuelle institusjonen var den gang en del av Finnmark fylkeskommune.

Bergstrøm kan ikke si noe om innholdet i bekymringsmeldingen utover det som er gjengitt av NRK.

- Det kan jeg ikke kommentere, da på bakgrunn av at det er en del av en pågående politietterforskning, slår han fast.