De siste månedene har Totalrenovering gjennomført en total restaurering og oppussing av de gamle selskapslokalene på Sydspissen.

Dette etter at formannskapet i august vedtok midlertidig forbud mot byggetiltak, bruksendring, deling og sammenføying av eiendommer i Robukta.

– Vi klargjør eksisterende bygg for utleie, sånn at vi kan ha litt inntekter på eiendommen i påvente av videre skjebne. Arbeidet som utføres er ikke søknadspliktig og dermed ikke i strid med bygge- og deleforbudet, sa daglig leder Bård Sverdrup i Robukta AS til iTromsø i oktober.

Luksusopphold

Det er ikke bare interiøret og fasaden som har fått en kraftig ansiktsløftning, også navnet er nytt.

– Nå heter det Robukta Lodge. Det har blitt noe helt annet enn det hva, det har en fantastisk beliggenhet, med panoramautsikt og turvei rett nedenfor, sier daglig leder Ida Rishaug i Moment Norway som står for driften.

OPPUSSET: Robukta Lodge er det nye navnet på det slitne bygget ved turveien på Sydspissen som nå er oppusset både inn- og utvendig.

For to dager siden ble annonsen lagt ut på nettstedet Airbnb, og allerede 24 timer senere kom den første bestillingen.

– Robukta Lodge ble booket for fire døgn av noen nordmenn. Vi er et lokalt destinasjonsselskap som driver innenfor et segment som primært retter seg mot bedrifter i inn- og utland. Når folk booker tilbyr vi transport, henting på flyplassen og aktiviteter.

Minimum 30.000 kroner

Døgnprisen er 10.000 kroner, og det må leies i minimum tre døgn. Det vil at det koster minst 30.000 kroner for hele huset. Da er det sengeplasser for inntil 26 personer inkludert, i tillegg til alle endre fasiliteter; ute finnes grillhytte, jacuzzi og badstu, inne dype sofagrupper, kjøkken, bordtennisbord og peis.

– Vi henvender oss til luksus high end reisende, VIP-kunder som etterspør villaer med veldig høy standard.

STORSTUE: Her var det tidligere festlokale, nå er det blitt ei storstue med sofagruppe, langbord med 20 stoler rundt og sitteplasser langs vinduene med muligheter for å arbeide eller bare nye utsikten.

Robukta Lodge er imidlertid ikke bare for velstående, Rishaug ser for seg private selskaper og idrettslag som leietakere.

– Det er fullt mulig å leie det til både barnedåp og konfirmasjoner, da gjelder andre leieavtaler. Jeg har også hatt forespørsel fra et idrettslag som skal på turnering. For dem vil tre netter bety en døgnpris på 500 kroner når de leier tre døgn, det er lavere enn på hotell.

Privat kokk

Rishaug mener Robukta Lodge er et tilbud det ikke finnes maken til i Tromsø, og som turistene etterspør.

– Det er et tilbud byen trenger. Jeg har fått forespørsler om denne type lodge i Tromsø, alternativet har vært å henvise til suitene på byens hoteller. De er ikke store nok for en familie, som vil ha noe større. Som for eksempel når det kommer en pengesterk familie som vil ha privat kokk som kan lage middagen.

ETTERSPURT: Det gikk ikke lang tid før daglig leder Ida Rishaug i Moment Norway fikk leid ut fire døgn på Robukta Lodge.

Fra Finland til Tromsø

I jula fikk hun en telefon fra en misfornøyd indisk dame på nordlysferie i Finland.

– Hun var på ferie med datteren og hennes venninne, og en barnevakt. Dårlig vær gjorde at de ikke fikk sett nordlyset, og de endte med at de tok privatflyet til Tromsø hvor vi arrangerte en privat nordlystur med egen guide, sjåfør og servering av lokal mat rundt bålet, sier Ida Rishaug.

Hun mener Robukta Lodge også vil tilfredsstille kresne arabiske sjeiker.

– De er vant med vanvittig høy standard, og Robukta Lodge kan sammenlignes med en hotellsuite i Dubai.

Kjempeartig

Interiørkonsulent Marianne Koppinen i TotalEiendom har fått frie tøyler av daglig leder Bård Sverdrup. Utgangspunktet var et bygg med meget slitne overflater, og bar tydelig preg av bruk og alder.

– Det har vært et kjempeartig prosjekt å jobbe med. Både vegger, tak og golv er nytt, men de gamle eikedørene er bevart og pusset opp, i likhet med svingdøra til kjøkkenet, den gamle baren og utgangsdøra. Og ytterveggene er bevart i sin helhet, med unntak av vinduene som er skiftet, sier Koppinen.

GRILLHYTTE: I et tilbygg på forsiden er det satt opp ei grillhytte.

Brukt noen millioner

Jobben med å pusse opp de tidligere selskapslokalene starter etter fellesferien i fjor.

– Vi har brukt noen millioner på oppussingen, noe som vil lønne seg i forhold til fremtidige inntekter.

Det har skrevet mye om Robukta-eiendommen de siste årene, både om Totalrenoverings planer om boliger og hotell, og om kommunens ønske om å overta eiendommen for å omgjøre den til friområde.

– Det har jo vært skrevet «litt» om Robukta, men jobben med å pusse opp har vært gøy. Vi ønsket å gjøre en skikkelig jobb, og å lage et sted man ikke har lyst å dra fra når man først har kommet dit, sier Koppinen.