Søndag ettermiddag er det fullt av folk i Storgata 73, i etasjen over Solid. Her har det stått tomt siden Brassier 69 flytta ut for ganske nøyaktig ett år siden.

Det er to døgn til restauranten åpner og nå dekkes det på bord og lages mat i høyt tempo for å gjøre alt klart til de første gjestene kommer. Kjøkkensjef Nivedita Bhavsar står bøyd over skjærefjøla sammen med en av de andre tre kokkene som skal lage maten på Indie.

– Det er første gang jeg er kjøkkensjef i en restaurant, men jeg har gode kolleger på kjøkkenet så dette skal nok gå bra, sier Bhavsar.

Lært av onkelen

Bhavsar kommer fra den indiske regionen Maharashtra i Vestindia. Hun har bodd i Tromsø i tre år og jobba på Kafé Globus. Hun er imidlertid ikke utdanna kokk, men ingeniør.

– Faren min drev restaurant og jeg har lært å lage mat av onkelen min, han er en veldig god kokk. I tillegg har jeg vokst opp i en stor familie og laget mye mat hele livet, sier hun.

Indie skal servere autentisk indisk mat, og i dét legger Bhavsar at maten skal lages fra bunnen.

MATGLAD FAMILIE: – Faren min drev restaurant og jeg har lært å lage mat av onkelen min, han er en veldig god kokk. I tillegg har jeg vokst opp i en stor familie og laget mye mat hele livet, sier hun. Foto: FRANK LANDE

– Den indiske maten du får på restauranter utenfor India er ofte ikke autentisk fordi kokkene bruker ferdiglaget krydder. Det gjør ikke jeg, her lages alt fra bunnen.

Maten kommer fra nord og sør i India og menyen består av flere klassiske retter som karri, tikka masala og kylling korma.

– Men indisk matlaging er slik at selv om to personer bruker samme oppskrift og ingredienser så vil maten smake forskjellig, sier hun.

Fire restauranter

Det er Morten Lønstad som står bak den nye restauranten.

– Dette blir min fjerde restaurant i byen. Vi åpna Big Horn Steakhouse i 1995 og bygde om til Steakers i 1997. Pastafabrikken er syv år gammel og det er nå tre år siden vi starta T Tapas, sier Lønstad og legger til at han skal til Svalbard i juni og åpne restaurant der også. Det blir imidlertid ikke indisk.

EIEREN: Morten Lønstad spiser alltid mye indisk mat når han er ute og reiser. – Tromsø må også ha en indisk restaurant, mener han. Foto: FRANK LANDE

– Hvorfor starter du Indie?

– Indian House gikk konkurs høsten 2016 og da var det ikke lenger noen indisk restaurant i Tromsø. Alle større byer i Norge har en indisk restaurant og det må Tromsø også ha, mener Lønstad.

– Toppa laget

Amanda Bolstad kommer fra stillingen som restaurantsjef på Gründer og skal ha samme stilling her.

– Indie blir et koselig sted hvor folk kan droppe innom og spise god mat. Her blir det ingen treretters menyer eller vinpakker, men god indisk mat.

RESTAURANTSJEFEN: Amanda Bolstad har vært assisterende barsjef på The Edge og restaurantsjef på Gründer. Nå skal hun lede de ansatte på Indie. Foto: FRANK LANDE

– Indian House gikk konkurs for et drøyt år siden, hvorfor skal dere lykkes?

Morten Lønstad går forbi og overhører spørsmålet.

– Fordi vi har toppa laget med de beste folkene! sier han og fortsetter innover i lokalet.

Bolstad smiler.

– Da sier vi det slik, sier hun og nikker fornøyd.