Det er bare noen måneder igjen til den nye havneterminalen åpner på Prostneset. En av aktørene som nå bekrefter at de skal inn, er bilutleiefirmaet Europcar.

I dag har de kun kontor på flyplassen og utvider dermed til sentrum.

– Vi har hatt ei jevn og stødig utvikling i trafikken fra kontoret vårt på flyplassen. Siden vi ikke har kontor i byen, har vi opplevd noen ganger at kunder har måttet ta buss eller taxi fra sentrum for å komme seg til kontoret vårt. Vi ser strategisk sett at det er mye aktivitet rundt hotellene i sentrum, så det blir en utrolig god plassering for oss å være på havneterminalen, sier Lars Andreassen-Eriksen, city manager i Europcar.

Lounge

Inne i havneterminalen skal deres kontor ligge i andre etasje.

– Vår utleveringsskranke blir på 29 kvadratmeter, og vi skal ha to utleveringsdisker og et lounge- og eventområde for kundene, forklarer Andreassen-Eriksen.

Øker mer enn andre bilutleiekontor

Hvor mange biler som Europcar vil ha tilgjengelig, vil han ikke avsløre.

– Det jeg kan si er at bilflåten vår har hatt ei solid økning. Vi opplever en større vekst i Tromsø, enn det resten av bransjen har hatt. Det sier mye. Hele turistveksten som har vært i Tromsø, er bare starten på det som kommer i årene fremover. Det viser trafikktallene til Avinor og prognosene til Visit Tromsø, sier Andreassen-Eriksen.

Mye aktivitet i området

Han mener havneterminalen ligger midt i smørøyet når det kommer til beliggenhet.

– Vi treffer hurtigruteturister, vi kommer nært hotellene, og cruisebåt-passasjerene. Det er mye aktivitet i området. Det blir en spennende stasjon med tanke på alle som kommer.

LES OGSÅ: Flytter butikken fra Sommarøy til Havneterminalen (for abonnenter)

Den økende nordlysturismen har ført til at Europcar nå opplever stor etterspørsel omtrent året rundt.

– Tidligere har det vært mest aktivitet rundt sommeren, men nå opplever vi en ny høysesong fra midten av januar til midten av april. Det er økninger hele året og til alle døgnets tider, sier Andreassen-Eriksen.

Havneterminalen skal etter planen åpne i mai. Fra før er det klart at grillrestauranten Graffi skal åpne, sammen med Trygg vakt, Troms fylkestrafikk, Hertz bilutleie, Snarby strikkstudio og Nor Lines.