Marit Henriksen og Ann Wickstrøm har sterk motvilje mot byggingen av den såkalte «monsterblokka» ved Kongeparken i Tromsø sentrum. Nå har de gjennomført en underskriftskampanje som over 100 personer har signert.

Henriksen hadde underskriftene i hånda med tilhørende klager fra flere personer. Tirsdag leste hun dem høyt da hun overleverte dem til Arbeiderpartiets Jarle Heitmann.

Liker ikke utseendet

Grunnen til at det er så voldsomme protester mot den planlagte blokka er først og fremst høyden på bygningen og det moderne utseendet som ifølge motstanderne «ikke passer inn» med de andre bygningene i gaten. De kritiserer bygget videre:

– Det er ødeleggende for den historiske siktlinjen mot sentrum fra Kongeparken, mener de.

Heitmann understreker fort at dette er en sak kommunen tar på fullt alvor.

– Vi må aldri bli slike politikere som gjemmer seg bakom kontordøra og ikke lytter til folk, sier Heitmann.

Han uttrykker videre viktigheten av folkelig engasjement.

VEKKER HARME: Slik ser den planlagte blokka i Vestregata ut. Foto: AT Plan og Arkitektur

Oser av sinne

Man kan trygt si at både Henriksen og Wickstrøm er engasjert i saken. De oser av både frustrasjon og sinne mot bygningen. Henriksen som tidligere beboer i området, og Wickstrøm som nærmeste nabo til tomta som blokka skal stå på.

– Hvordan kan man forsvare å bygge en slik forhøyet bygning, vil de vite.

Heitmann forsvarer bygningen som en del av et større bilde av byutvikling.

– Flertallet i kommunen ønsker en fortetning av byen, og i dette tilfellet vil forhøyning av bygninger være nødvendig.

Ifølge Henriksen og Wickstrøm vil blokka forstyrre bybildet på såpass høy grad at det vil ha en negativ innvirkning på Kongeparken som bruksareal. De mener det vil gjelde både for lokalbefolkningen på solfylte sommerdager og turister som oppsøker parken om vinteren på jakt etter nordlys.

– Nå blir Kongeparken bare hagen til monsterbygget, sier Wickstrøm.

Tenker på pensjonistene

De slåss også for de eldre beboerne på Heracleum.

– Deres dagligstuer har i dag utsikt til Kongeparken, en utsikt som vil blokkeres av monsterblokka. Tenk på de stakkars, gamle menneskene som har brukt sine siste kroner på å bo på Heracleum, og så skal dette bli utsikten deres? Det synes jeg er uholdbart, sier Wickmann fortvilt.

Saken blir tatt opp i kommunestyret allerede på onsdag. Heitmann ber om forståelse for de demokratiske prosessene som er i sving ved en sak som dette, spesielt om utfallet vil være negativt for dem som protesterer mot blokka. Henriksen og Wickstrøm har ikke gitt opp kampen og håper flere politikere får med seg protestkampanjen.

– Det er aldri for sent å snu, sier de.