Universitetssykehuset Nord-Norge har rundt 6.000 ansatte fordelt på ni klinikker i Tromsø, Harstad, Narvik. I dag har iTromsø tatt kontakt med alle ni klinikksjefene i UNNs ledergruppe for å høre hvordan lederfallet påvirker arbeidsroen.

– Så langt er tilbakemeldingen at folk her er overraska over utviklingen i saken. Det er klart at det påvirker oss når arbeidsplassen får veldig mye negativ oppmerksomhet, sier klinikksjef for diagnostisk klinikk, Gry Andersen.

PÅVIRKA AV UROEN: – Det går tid og energi bort på å sette seg inn i disse sakene og diskutere dem, men vi står på og jobber hardt for å ivareta pasientene våre, sier Gry Andersen, klinikksjef for Diagnostisk klinikk.

– Det går tid og energi bort på å sette seg inn i disse sakene og diskutere dem, men vi står på og jobber hardt for å ivareta pasientene våre, sier hun.

– Skittent maktspill

Rolv-Ole Lindsetmo, klinikksjef ved kirurgi-, kreft- og kvinnehelseklinikken, sier at arbeidet på gulvet går sin vante gang, men at det stormer i høyden.

– Mange jeg har snakket med i dag opplever det som nå skjer som et skittent maktspill på toppen, og det er nok mange som nå tenker at de ikke vil prøve seg som ledere. Å rekruttere folk til ledelsesoppdrag i UNN-systemet blir ikke noe lettere i tida fremover, sier Lindsetmo, og legger til:

– Selv om dette er på et ledernivå som er høyt oppe, mistenker man at det er noen prosesser her som ikke er helt gode.

– Må legge dette bak oss

Lindsetmo mener at UNN er preget av å ha mista tre toppledere på ei uke, og at den viktigste jobben fremover blir å legge uroen bak seg og se fremover.

– UNNs oppdrag kommer fra Helse Nord og gjelder uavhengig av hvem som er direktør. Nå må vi i ledergruppa gjøre vårt beste for at vi ikke mister styringsevnen, sier han.

Marit Lind er nå konstituert direktør i UNN. Lindsetmo sier at klinikksjefene har full tillit til henne.

– Haster det med å få på plass en ny direktør?

– Ja, det kan ikke dra ut for lenge. Det er viktig å få på plass en ny direktør som kan få bedret samarbeidet, både internt ved UNN og med Helse Nord, sier han.

– Vi må legge det som har skjedd bak oss og se fremover. Den nye direktøren og det nye styret må sette en strek over det som har skjedd og så forventer vi at Helse Nord gjør det samme, avslutter Lindsetmo.