– Det er veldig stort trykk her fredag og lørdag, og da har vi vært nødt til å la folk sitte inne i "industri-rommet" ved siden av hovedbaren, forteller daglig leder Marco Bait på Amtmandens.

Den nyåpnede aperitivo- og vinbaren slo opp dørene i slutten av januar. Da hadde eierne bak brukt flere måneder på innrede lokalene til gamle Amtmandens Datter.

Nordnorsk matarena

Man hadde dog ikke brukt særlig mange kalorier på nabolokalet – som strekker seg langs gata ned mot Storgata i etasjen over Victoria Fun Pub.

Tanken var å ikke åpne lokalene før man hadde fått innredet dem – og satse på et helt annet konsept enn det man driver inne i hovedbaren.

– Vi har planer på å lage dettet til et utstillingsrom, kurslokale og "chambre separé" – og vi vil ha fokus på nordnorsk og arktisk mat og drikke, forteller Bait.

Vil dekke behov

Produsenter fra Finnmark og Troms skal få bruke lokalene til å vise fram produkter, holde foredrag, workshops og kurs, samt ha utstillinger.

– Det er noe som er etterspurt av mat- og drikkebransjen og reiselivsnæringen, sier Bait.

Han sier at det nye lokalet – som ennå ikke har fått et navn – skal være ferdig til høsten.

– Folk som kommer til Tromsø vil ha lokal mat og drikke som en del av reiseopplevelsen, men vi har ikke et godt nok tilbud i Tromsø for å svare til det behovet, sier han.

Lokal mat skal være innredning

Per i dag er lokalene nokså "nakne" med bare betongvegger og gulv, men på sikt skal de innredes med eksempelvis tønner fra Aurora Spirit, interiør fra andre lokale mat- og drikkeprodusenter – samt utstillings- og modningsskap for ost, skinke og andre produkter.

– Det vil komme på sikt, men vi håper å ha alt ferdig i god tid før neste vintersesong setter inn, sier Bait.

Men til tross for at lokalene ennå ikke er ferdig så har man åpnet dem for publikum.

– Vi begynte å ha åpent sist fredag simpelthen fordi det var så mye folk. Vi gjennomførte en liten prøve – og tilbakemeldingene var veldig bra, sier den daglige lederen.