Tromsø Høyre har satt ned sin nominasjonskomité som skal ledes av tidligere ordførerkandidat for Høyre, Kristian Støback Wilhelmsen. Til iTromsø sa han i januar at de blant annet vil snakke med Jens Johan Hjort. Det klinger godt i Hjorts ører.

– Jeg har registrert i media at de ønsker å snakke med meg. Jeg gleder meg til å snakke med nominasjonskomiteen, for å se hva fremtiden bringer, sier han og fortsetter:

– Å ha fått lov til å være ordfører har vært usedvanlig givende. Jeg har fått mye hyggelige tilbakemeldinger fra folk som ønsker meg tilbake. Det er sånn man tar med seg. Og så er det godt for selvtilliten.

Godkjennelse fra familien

Sist Hjort snakket om mulige comebackplaner med iTromsø, var i valgkampen for et halvt år siden. Den gang sa han at han måtte få godkjenning hjemmefra. Det er tilsynelatende på plass.

– Guttene har flyttet ut, og nå er vi alene i redet. Jeg har en håndplukket familie som støtter meg i ett og alt, og jeg støtter dem. Så avklaring med familien blir en av de enkle oppgavene, sier Hjort.

Men hva han kommer til å si til nominasjonskomiteen, vil han ikke røpe.

– Jeg skal snakke med Kristian og komiteen først, så vil du og alle andre få et svar på dette rimelig raskt.

Kritisk til Frp

Hjort har vært en skarp kritiker av Frp, både lokalt og av regjeringssamarbeidet. De siste månedene har han også hatt flere kritiske utspill mot justis- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

– Mine kritiske innlegg har gått i retning av Sylvi Listhaug, og det står jeg for og kommer jeg til å fortsette å stå for. Jeg synes ikke det er hyggelig at man slår seg på brystet og sier at man har den strengeste innvandringspolitikken i Europa, sier han.

– Kan samarbeide lokalt

I 2015 skrev Hjort i et leserinnlegg at Høyre ikke bør samarbeide med Frp, verken på lokalt eller nasjonalt plan. Tre år senere har han moderert seg kraftig.

– Vi har vært uenig om en del ting. Samtidig er lokalpolitikken annerledes enn rikspolitikken. Gjennomgående vil jeg nok kunne samarbeide godt lokalt med de aller fleste, også Frp. Jeg er opptatt av at lokalpolitikken må være innrettet for å få til gode løsninger på tvers av politiske ståsted. Jeg har dyp respekt for alle som tar politiske verv, og jeg har en grunnleggende tro på at det er mulig å dra i samme retning. Mine synspunkter på innvandring har nok lite lokalpolitisk betydning, sier Hjort.