CTM heter retten blant de varmeste tilhengerne – og dem er det mange av.

Krydret og marinert kylling stekt på spyd i en saus av yoghurt, tomat, sitron og fløte.

Tilsynelatende er dette en rett som har sitt opphav i India, men la deg ikke lure av navnet – det er faktisk en restaurant i Skottland som ifølge den mest populære teorien er arnestedet til denne traveren.

MER KYLLING? Gresk sitronkylling

I dag er en vellaget Chicken Tikka Masala imidlertid en internasjonal kjendis som både er lekker, smaksrik – og ganske enkel å lage.

Og den smaker så uendelig mye bedre enn varianten du kjøper på glass på super`n!

Chicken Tikka Masala

125 g kyllingfilet per person

2 sitroner som presses

2 ts salt

1,5 dl naturell yoghurt

1 ss revet ingefær

4 knuste hvitløksfedd

1,5 ts malt kumminpulver

1,5 ss garam masalapulver

1,5 ts paprikapulver

Del kyllingen i munsbiter og legg i en skål. Slå over sitronsaften og strø over salt. La stå i en halvtime. Hell vekk noe av sitronsaften og bland deretter sammen yoghurt, ingefær, hvitløk og krydder og hell over kyllingen. Rør godt rundt og la stå i et par timer i kjøleskap (eller helst over natten).

MER EKSOTISK KYLLING? God Korma-karma

Tre kyllingen på spyd og grill den til den får fin farge og er gjennomstekt. Server kyllingen direkte fra spydene – eller (som er det vanligste) bland inn kyllingen og la den koke i noen minutter i denne tomatsausen;

Krydret tomatsaus

2 rødløk hakkes og freses i olje til de er brunede og myke.

2 ss tomatpuré freses sammen med den brunede løken.

6 hvitløksfedd

2 ss revet ingefær

2 røde chili

1 ts kardemomme

4 nellikspiker

1/2 ts kanel

1,5 ss garam masalapulver

1 ts paprikapulver

1 ts sukker

1 ts salt

INDISK TORSK? Skrei-karri fra Goa

Bruk en morter til å banke sammen en krydderpasta av alle krydderne, chili, hvitløk og ingefær.

Fres krydderpastaen i noen minutter sammen med den brunede løken og tomatpureen før du heller over

1 boks hermetiske tomater

3 dl vann (ev. svak kyllingkraft)

Marinaden fra kyllingen

1/2 dl kremfløte

Kok i cirka en time til sausen er tjukk og kremet. Strø over frisk koriander og server kylling og saus med ris, nanbrød, cashewnøtter, en god chutney og yoghurt med fersk mynte.

KARRI FRA SØR-AFRIKA: Nordnorsk bobotie

I glassene passer det aller best med en god IPA-øl.

Vel bekomme!