Husker du?

Da Blårock var pizzacafé

Der du i dag drikker pils, hører på rockemusikk og ser fotballkamper i dunkle lokaler, var det tidligere lyst og 80-talls-trendy. Husker du?

TRENDY: Pizzacaféen «Je t’aime» var lys og trendy da den åpnet i 1986. Magne og Sverre Bakkland hadde jobbet hardt med ombyggingen av huset før åpning. Foto: Tore Svarverud

Eksklusiv

Det var i september 1986 at brødrene Sverre og Magne Bakkland åpnet pizzakafeen «Je t’aime» i Strandgata 14 – et bygg som har stått i sentrum siden slutten av 1800-tallet. Brødrene eide kafeen – eller caféen (det var café med C, nemlig) sammen med Hans Øystein Karlsen.

I iTromsø kunne man uka før åpning lese at de hadde jobbet med ombyggingen av huset i ett år, og at det hadde blitt «en meget original café med 160 sitteplasser, fire ulike gulvhøyder og mye lys og luft».

FILMET: Under åpningshelga var NRK innom «Je t’aime» for å filme da bandet Libido Link spilte. Bandportrettet kan sees på NRK sine nettsider. Foto: Skjermdump

For dem som kjenner til Blårock Café i dag, skjønner man at interiøret i «Je t’aime»-epoken så ganske annerledes ut: Det innvendige i cafeen ble beskrevet som: «en trendy cafe med harde puffer, dype sofaer og uvante vinkler». Det øverste platået var en intim avdeling med lave møbler, mens det nedover i etasjene ble mer luftig innredet.

LES OGSÅ: Husker du da 7-Eleven var en irsk pub? (for abonnenter)

På menyen sto salater, småretter og pizza og i åpningshelga opptrådte det Oslo-baserte Tromsø-bandet Libido Link på caféen. Opptredenen ble filmet av NRK som del av et portrett av bandet (filmen heter «Lykken er å kunne artikulere sin sorg» og finnes tilgjengelig på tv.nrk.no).

I DAG: Siden 1991 har Blårock Café holdt hus i Strandgata 14. Foto: Ann Sissel JenssenFoto: Ann Sissel Jenssen

Men, bare tre år etter åpning gikk «Je t’aime» konkurs i 1989. Senere samme året reåpnet caféen, da med Monnar Johansen og Per Martin Saur som nye eiere.

I januar 1991 sto det å lese i Bladet Tromsøs «På Byen»-spalte: «Cafe Je taime har skiftet navn til Blå Rock Cafe. Det blir stor åpning med overraskelser til alle gjestene som kommer».

Og så var caféen med det franske navnet historie.