Husker du?

Da Løkkekiosken var «iTromsø-kiosken»?

Det som nå er byens antakelig minste bar og pølsekiosk, var en gang byens minste lokalaviskontor. Husker du?
Eksklusiv

Tenk om Margit Løkke hadde fått vite at den lille aviskiosken hun åpna i 1911 skulle bli superlokalkontor for lokalavisa hundre år etter åpning?

Etter flere år med kioskdrift i Løkkekiosken – eller Rakettkiosken, som den kalles på folkemunne, annonserte iTromsø i 2011 at de skulle innta sentrum – og kiosken. Den gang holdt avisa til på Lanes, ikke i sentrum som nå.

Tanken var at både journalister og annonsekonsulenter fra iTromsø skulle være til stedet i kiosken for å komme nærmere folk i sentrum.

Kiosken ble pussa opp både utvendig og inni, og 19. november 2011 var det storslått feiring i kiosken i forbindelse med dens 100-årsjubileum, og i forbindelse med iTromsøs overtakelse. Det ble gitt ut 100 gavekort og 100 gavepakker med bøkene fra Jonny Hansens «Takk for det gamle», samt at det ble servert 100 meter Mydland-pølse. I tillegg spilte bandet Oh! for de oppmøtte.

Etter åpningen hadde iTromsø ansatte på plass i kiosken alle hverdager mellom klokken 10 og 14.

Og på selveste soldagen, 21. januar, året etter lanserte iTromsø også den nye, ultralokale spalten «iByen». Denne spalten skulle gi leserne superlokalt stoff fra bykjernen, og her spilte Løkkekiosken en viktig rolle. Den ble et lite kontor for dem som jobbet med spalten, slik at veien mellom leser og journalist skulle bli enda kortere.

Men som kjent – «all good things must come to an end» – og noen år senere ble både spalten og «lokalkontoret» lagt ned.

I mars 2014 presenterte Erlend Mogård-Larsen planene for en pølsekiosk i «Raketten», og senere fikk også kiosken stjernerollen i Mogård-Larsens festival «Rakettnatt». Det hadde du aldri trodd, Margit!