FLØYABANEN: Planene har vært klare en god stund, men i kommunestyret onsdag i forrige uke kom vedtaket som gjør at de kan iverksettes. Kommunen kausjonerer for et Fløya Anlegg AS-lån på inntil 5,6 millioner kroner.

– Vi har ikke ekstern finansiering på plass ennå. Den prosessen starter nå, men en kommunal garanti hjelper godt på for å få etablert finansieringen, sier Sigurd Guttormsen, styreleder i Fløya Anlegg AS.

Det er planlagt 500 sitteplasser med tak på vestsiden av Fløyabanen, og klubben håper å starte arbeidet så fort som mulig.

– Det meste av arbeidet med tribunen må gjøres før vi går i gang med å bytte ut kunstgresset, for det medfører nødvendigvis slitasje på gresset når vi må inn på banen med anleggsmaskiner, understreker daglig leder Magner Ripmann i Fløya Anlegg AS.

I fotballferien

Tidlig neste sesong kan tribunen stå ferdig, og deretter går man i gang med bytte av kunstgress ute og inne.

– Det vil vi aller helst gjøre i fotballferien neste sommer. Og det er naturlig at vi tar begge banene når vi først har en gressleverandør på plass, sier Ripmann.

LES OGSÅ: Espejord fikk kontraktstilbud

Med andre ord: Sommeren 2016 vil Fløyas anlegg være betydelig oppgradert. Inkludert egenkapital og tippemidler er prislappen 8,2 millioner kroner.

– Vi føler at vi har et ganske bra anlegg allerede. Det er ikke så mange klubber som styrer over sin egen hall og bane. Kunstgresset blir jo slitt og i tillegg går utviklingen av gress fremover. Derfor er det på tide å få byttet det ut. Vi vil få spilleflater som konkurrerer med de beste i Tromsø i forhold til leietakere og egne lag, sier Ripmann.

Gress til andre baner

Og ikke nok med det: Det gamle kunstgresset kan komme andre lag, skoler og velforeninger til gode.

LES OGSÅ: Her jubler Fløya-jentene for seriegull

Det koster nemlig rundt 300.000 kroner å sende kunstgresset sørover til destruksjon.

– Isteden ønsker vi at store deler av kunstgresset brukes på ulike baner og løkker rundt omkring i Tromsø. Allerede har vi fått flere henvendelser fra skoler og velforeninger som ønsker å bruke kunstgresset. Dette håper vi å få til, sier Ripmann.

Med den nye tribunen vil Fløya tilfredsstille et viktig NFF-krav.

Håpet er at man sommeren 2016 har et damelag som spiller i allnorsk 1.-divisjon og et herrelag i toppen av 3.-divisjon.

– Med nytt gress håper vi det går som smurt, smiler Ripmann.

– Nei da, det er spillerne som skal uføre dette – ikke gresset. Er vi gode nok, rykker vi opp, legger han til.

LES OGSÅ: Hyller nivået i langrennsmiljøet