Solveig-Kristine Nordhov flyttet i høst til Vestfold for å satse på hestesporten. Hesten hennes, Favos Checkmate (Clair), ble sykemeldt etter at den i høst hadde problemer med den ene hoven, og på grunn av dette ble hesten halt.

– Hun hoppet en feilfri runde under et elitestevne i Grenland mens hun var halt, så hun er utrolig lojal. Men når hun da kom ut, klarte hun ikke å stå på foten og da tok vi en ordentlig sjekk på henne. Da måtte vi sprøyte med kortison som gjør at jeg ikke kan delta på konkurransen, sier Nordhov.

Kjipt

Å gå glipp av Oslo Horse Show er en nedtur for Nordhov og hesten, men hun lar ikke det knekke henne.

– Det er utrolig kjipt, for jeg har holdt på med kvalifiseringsstevner siden påske. Det er jo et stort internasjonalt stevne, men det går opp og ned i denne sporten. Jeg har tenkt å holde på lenge, så det blir nok flere muligheter. Det viktigste er at hesten blir frisk, sier hun.

Nå er det neste på planen innendørs NM den første helga i november. Og forhåpentlig vis vil hesten bli frisk til den tid.

– I forhold til behandlingen vi har nå, er ikke NM i fare.

Høye forventninger

Det er stor konkurranse i NM, og Nordhov er glad dette ikke er hennes første NM-konkurranse.

– Jeg er glad for at jeg har ridd utendørs NM, siden det er høyere hindre. Det er en fordel for da vet jeg litt hva som venter meg, så jeg har litt høye forventninger. Håper jeg vil komme til A-finalen i hvert fall, sier hun.

Siden hesten Clair nå må holde seg rolig på grunn av sykdom blir det ikke fullt så mye trening før norgesmesterskapet.

– Siden hun står i ro og ikke får trent, mister hun litt muskler. Vi får bare se hvordan det går, men håper vi får trent litt. Uansett hvilken form hun er så har jeg verdens mest lojale hest. Kanskje mer ærlig enn smart til tider. En ting skal sies, og det er at hun tar meg alltid til mål, sier Nordhov.

Angrer ikke

Å flytte fra Tromsø for å satse på hestekarrieren har ikke Nordhov angret på i det hele tatt.

– I Tromsø er miljøet så lite og nivået er lavt og forholdene er ikke der. Her kan du nesten velge å vrake i trenere og stevner, men i Tromsø har du de få stevnene du har, og du må ofte kjøre veldig langt. Det er også færre deltakere i nord, så det blir vanskelig å utvikle seg, sier hun.

Her konkurrerer Nordhov og Clair under NM i sprang. Foto: Privat