Frode Heggelund er en av spillerne på el-innebandylaget til Tromsø Innebandyklubb. I går var det full fart og stor trivsel på onsdagstrening, som vanlig.

- Jeg synes det er veldig bra. Man får utfordret seg og rett og slett spilt på lag er viktig. Å prøve å ha en taktikk og kommunisere for å få til å spille på lag. Det er veldig artig, sier 26-åringen.

Han har holdt på med el-innebandy i halvannet år og anser seg selv som helt frelst.

- Jeg begynte fordi at jeg ble anbefalt det av blant annet Chris Arne (Olsen, lagkamerat, journ.anm.). Så tenkte jeg "jaja, jeg kan prøve". Da ble jeg frelst.

Se promovideo for Grenseløse idrettsdager (ekstern lenke)

Håper på rekruttering

12. november arrangeres "Grenseløs idrettslag" i Tromsø. Det er en åpen dag hvor mennesker med funksjonshemming kan prøve 12 forskjellige idretter, deriblant el-innebnady.

- Jeg tror det er mange som ikke er klar over at vi eksisterer. Når det er grenseløst, så er det grenseløst hvor mange som kan komme. Det er bare å komme å se hvordan det er, se om det er noe for deg, maner Heggelund og legger til:

- Vi tar veldig godt i mot nye spillere. Vi trenger nye folk. Så kom og prøv, se om dere blir like frelst som meg, legger han til.

Trener Kristoffer Johansen slår også fast at laget gjerne tar i mot nye krefter - både på og utenfor banen.

- Her er man sosial og det er et lagspill, så det handler om å snakke godt sammen. Samtidig trenger vi flere spillere, og vi trenger faktisk en eller to trenere til, sier Johansen.

Linn Marie Talsethagen er blant veteranene som har vært med siden el-bandymiljøet ble født i Stakkevollanhallen for 5 år siden.

- Jeg synes det er veldig artig. Jeg har vært med hele tiden. Jeg har aldri tenkt på å slutte. Det gir noe å møte likesinnede og folk i samme situasjon. Det er veldig sosialt, sier hun.

LES OGSÅ: Før jul svevde Ingrid mellom liv og død. I helgen satte hun tre verdensrekorder

God påmelding

Foreløpig er påmeldingen til Grenseløs idrettsdag god. Over 60 personer er forhåndsmeldt. Da man forsøkte samme tilbud i Tromsø for første gang for to år siden, var det knappe 40 som stilte opp.

- Vi håper primært å rekruttere flere til idretten. Det er hovedmålet. Å få med nye personer som kanskje ikke har vært borti idretten før, og å være med å styrke idrettslagene som kanskje ønsker mer aktivitet, sier Håvard Lium, fagkonsulent for Norges Idrettsforbund i Troms Idrettskrets.

Utøvere vil kunne prøve seg i bordtennis, taekwondo, fotball, friidrett, klatring, svømming, boccia, håndball, basketball og el-innebandy på den grenseløse dagen.

- Det et et godt samarbeid på tvers av kommune, fylkeskommune, skoleverket, NAV og ulike idrettsorganisasjoner som ligger bak dette, opplyser Lium.

- Utfordringen med rekrutteringen er å nå ut til målgruppen med info om tilbudene som er. Mange sitter hjemme og tror kanskje ikke det er noe tilbud for dem i idretten. Vi vise frem hva idretten har å tilby, sier fagkonsulent i Norges Idrettsforbund, Torben Simonsen.

MÅLJUBEL: Frode Heggelund slipper jubelen løs i det Henriette Andreassen er i ferd med å sette ballen i mål. Foto: Lars Eidissen