Tromsø Hockeys damelag, og Thea Sørheim (16), fikk en drømmestart på sesongen da de kjørte over Kongsberg/Ringerike lørdag kveld. Sørheim satte to pucker i nettet bak gjestenes målvakt, og spesielt den siste var en perle av et slagskudd fra blålinja.

– Jeg blir så glad at jeg begynner å skrike når jeg scorer. Dette var en herlig start på sesongen, sier Sørheim og smiler.

Jevn stigning

Forrige sesong debuterte Tromsø Hockey på 1.-divisjonsnivå, og i starten slet de i flere kamper. Utover i sesongen viste de imildertid stor fremgang, og sesongen ble toppet med to seiere på de to siste seriekampene i vår.

– Det var ganske mange som var helt nybegynnere sist sesong, men vi lærte veldig mye hele veien. Det har vært en enorm progresjon. Jentene fikk også et barmarksprogram i sommer, og mange har trent veldig hardt. Det får vi igjen for på isen, forteller trener Chris Steele som var godt fornøyd etter storseieren.

– Men det er alltid noe som kan gjøres bedre. Vi sløste jo litt med sjansene, og denne seieren kunne vært en god del større, sier Steele.

Tomålsscorer Sørheim trekker også frem barmarkstreningen fra i sommer som en viktig faktor på at laget så riktig så bra ut i serieåpningen.

– Det har definitivt gjort oss bedre. I tillegg blir jo bare samspillet bedre for hver kamp som går, forteller Sørheim.

– Øvre halvdel er målet

Foran årets sesong hadde laget snakket om viktigheten av å fortsette der de slapp sist sesong. Og det oste spilleglede av vertene, noe som smittet over på et entusiastisk hjemmepublikum.

Selv om de vant sine to siste seriekamper forrige sesong havnet laget på sisteplass. Denne sesongen er både forventningene og ambisjonene langt høyere.

– Målet for sesongen blir å havne på øvre halvdel, men så lenge vi viser utvikling og spiller bra som et lag er jeg fornøyd, forteller Steele.

Utklassing

Vertene gikk ut i et voldsomt tempo, og rundspilte gjestene fra første dropp. Til tross for det spillemessige overtaket sto det bare 1-0 etter første periode, men skuddstatistikken viste at Kongsberg/Ringerike hadde fryktelig lite å komme med. For den vant Tromsø hele 17-0.

Og etter en kort hvil fortsatt kanonaden mot burvokteren i Kongsberg/Ringerike. Før ett minutt var spilt av 2. periode var ledelsen økt til 3-0 etter scoringer av Sari Lumijärvi og Julia Sundquist. Derfra og ut handlet det kun om hvor stor seieren skulle bli.

Til slutt stoppet det på 8-1, men det var ikke en scoring for lite. Skuddstatistikken vant Tromsø med elleville 53-5. I morgen møtes lagene til ny dyst klokken 10.30, men Sørheim har ikke tatt seieren på forskudd til tross for kveldens utklassing.

– Vi skal nullstille, være konsenterte og kjøre på som vi gjorde i dag. Da tror jeg det blir riktig så bra, forteller Thea Sørheim.