Tromsø Alpinsenter ble tidligere i år slått konkurs og dermed har det spøkt for videre drift av alpinanlegget i Kroken, som har vært i drift siden 1971.

Nå har det imidlertid tikket inn et bud på tre millioner kroner for kjøp av anlegget.

– Jeg kan bekrefte at det har kommet et bud og det er for så vidt hyggelig, men vi har ikke tatt stilling til budet, sier bobestyrer Jan Halstein Haugnes til iTromsø.

Fremtiden

Haugnes sier det er flere interessenter, som nå har til fredag formiddag med å komme med et høyere bud.

– Vi har forsøkt å selge alle aktiva samlet med tanke om at det skal være fortsatt drift av anlegget i Kroken. Da får man mest igjen for verdiene, sier Haugnes.

Om det ikke kommer høyere bud og man takker nei til tilbudet, vil det spøke for alpinanleggets fremtid.

– Alpinanlegget skal selges og i utgangspunktet ønsker vi å selge det samlet for å sikre anlegges fremtid og få mest igjen av verdiene, men hvis ikke, må vi vurdere å selge det stykkevis og delt, sier Haugnes.

Ønsket fire millioner

Ved konkursåpningen var alpinsenteret eid av Steinar Rikheim og Svein Dalsbø med en halvpart hver. Duoen har holdt hjulene i gang fra første dag og investert hele syv millioner kroner siden 2009.

Advokat Jan Halstein Haugnes fikk beskjed av DNB – som er største kreditor med et krav på rundt fire millioner kroner – å finne kjøper(e) til anlegget.

Budet nå er altså vel en million lavere. Dermed avgjøres mye førstkommende fredag.

– Utpå dagen fredag vet vi om det har kommet flere tilbud, og om kun det ene foreligger, får konkursboet ta stilling til om det er akseptabelt, sier Haugnes.

Budet på tre millioner kroner omfatter ikke kjøp av tråkkemaskinen med en verdi på 300.000 kroner, som ikke selges som en del av konkursboet, men eies av DnB. En eventuell ny eier vil kunne kjøpe maskinen for den prisen.

– Informert

Leder i Tromsø slalåmklubb, Merete Paasche, ønsker ikke å si hvem som har lagt inn budet.

– Det er ikke oss, men jeg vet hvem det er. Jeg kan ikke uttale meg om det, men vi er informert om budet og er veldig positiv til det. Det virker som bobestyrer også synes det er ok tilbud og det er veldig viktig for byen å ha et alpinanlegg, så det kan hende det kommer en pressemelding senere i uken, sier Paasche til iTromsø.