Islandske HK Kópavogur var på vikingtokt etter poeng da de gjestet Tromsøhallen til den første kampen i Nordic League fredag. Men det var BK Tromsø som kunne skåle i mjød etter en seier i overlegen stil.

Det var aldri noen tvil om hvem som var det sterkeste laget. I første sett førte BKT an fra start til slutt før Ruben Mæland satte inn 25-15. Så satte hjemmelaget opp tempoet ytterligere, og islendingene hang rett og slett ikke med mot gullsultne Tromsøværinger.

Predrag Vasic fikk æren av å sette matchballen da BK Tromsø overlegent vant settet 25-9. Som iTromsø meldte torsdag har BKT slitt i fraværet av Vegard Paulsen.

Mot HK fikk Elias Broks prøve seg som libero, en rolle han mestret på sterkt vis. Sammen med et sterkt blokkspill av Martin Støyten og Predrag Vasic ble vikingskipet skutt i senk i tredje sett.

Gjestene fra Kópavogur ledet lenge i 3. sett, og hadde totalt tre settballer på stillingen 24-23 og 25-24. Men dagens mest bartefine – Matt Thobe – satte inn BKTs andre matchball etter en time og 20 minutter. Han banket inn en 28-26, og sikret med det 3-0 i sett.