Det var duket for nordnorsk derby da seriehelter i futsal ble åpnet med et smell fredag.

Tromsø-laget Sjarmtrollan tok i mot serieleder Vesterålen - som sto med fire seirer på de fire første kampene. Det satte sortkledde sjarmtroll en stopper for.

- Det er helt ubeskrivelig. Vi jobber bra, og har noen matchvinner. Keeper Jørgen Vik var enestående i dag, sier trener Simen Johansen til iTromsø.

- Dette var en skikkelig lagseier. Det blir litt hektisk mot slutten, innrømmer Vik selv.

Tidlig ledelse

Men Sjarmtrollan  hadde funnet suksessformelen, og startet sterkt. Tom-Erik Bang Kristiansen og Fredrik Wist sørget for 2-0 tidlig, noe som også var stillingen tre sekunder før pause.

Da fikk gjestene frispark, og reduserte ved Mats Tunstad etter en frekk variant. Med det var spenningen tilbake i oppgjøret, men da Vesterålen klusset det til like etter pause fikk Sjarmtrollans toppscorer Milos Vucenovic sette 3-1 i åpent mål.

- Det er artig å score mål, men det er disse kampene som betyr noe. Fy f... så artig det er å spille. Det er dette som betyr noe, sier Vucenovic.

- Jeg har noen fantastiske lagspillere som gjør det lett, sier Vucenovic.

To reduseringer

Men Vesterålen ga seg aldri. Først reduserte Ulrik Berglannn til 2-3, og da Sondre Thorsteinsen dunket inn 4-2 banket Jonathan Barlow inn 3-4 på straffe like etter. Sjarmtrollan holdt unna, og vant 4-3 på sterkt vis.

- Vi går 110 prosent i hver duell, og gir oss aldri. Vi er nede og sklir og takler. Vi er på hugget, det gjør at vi vinner, sier Milos Vucenovic.