Theodorsen gikk inn til sjetteplass, og var 41,2 sekunder unna pallen. Dermed forbedret hun seg med to plasser fra gårsdagens sprint der hun ble nummer åtte.

Det en skikkelig kamp om å komme på pallen mellom Anne Kjersti Kavlå, Marthe Bjørnsgaard og Silje Øyre Slind der førstenevnte knep andreplassen i spurten.

For det var ingen som kunne hamle opp med Maria Strøm Nakstad. Løperen fra Byåsen Skiklub var suveren og hadde nesten et halvminutt ned til neste løper.

Svendsen i ledelsen

Emilie Kristoffersen, fra Team Nord-Norge, fulgte opp gårsdagens løp da hun gikk i mål som nummer ti. De to andre representantene fra teamet, Lovise Heimdal og Anna Svendsen, fulgte opp med henholdsvis 15. og 17. plass.

Svendsen gikk strålende i starten, men fikk det ikke til å stemme i skøytedelen.

– Anna gikk fantastisk bra i den første halvdelen av løpet, og lå i tet sammen med fire andre løpere. Inn til skibytte hadde de fått en luke på resten, men hun hadde dessverre en tung skøytedag og tapte veldig mye der, forteller trener Roy-Helge Larsen.

– Imponert

Audun Erikstad ble beste løper fra Team Nord-Norge på herresiden med sin 13. plass, og i mål var han om lag to minutter bak vinneren Martin Løwstrøm Nyenget fra Lillehammer Skiklub.

– Han er førsteårssenior, og da er det veldig imponerende å bli nummer 13 i dette selskapet. Han var en av dem som valgte å stake på klassiskdelen, mens de fleste andre gikk med smørning. Og det var nok en fordel å gå med smørning, så han tapte nok litt på det, forteller trener Larsen.

Martin Mikkelsen ble nest beste løper fra teamet med sin 17. plass, til tross for at han falt. Dermed mistet han mange plasser og måtte bruke mye krefter på å gå seg opp igjen, mens Torgeir Sulen Hovland fra Kvaløysletta Skilag ble nummer 22.

SETT DENNE? Kombinertrennet blåste bort - igjen!

Verdenscup

Neste helg arrangeres det verdenscup på Lillehammer, men det går sannsynligvis uten løpere fra Team Nord-Norge.

– Jeg har ikke noe med uttaket å gjøre, men tviler på at vi får med noen løpere. Ut ifra det skiforbundet har sagt tidligere, så har de ikke mange plasser til nasjonal kvote. Da måtte vi nok hatt en topp 5-plassering i helga, forteller Larsen.

Neste helg skal de ut i kretsrenn, hvis værforholdene tilltater det.

– Forhåpentligvis kommer det litt snø til uka. Det skulle i utgangspunktet være i Nordreisa, men nå er jeg litt usikker på hvordan det blir med tanke på været. Vi får bare krysse fingrene for snø, sier Larsen.