Etter sesongens to første tap forrige helg var Tromsø Hockey hissige på å revansjere da de reiste til Oslo for å møte Grüner i helgen.

Og revansje fikk de. Først med 3-0 i går, og så med 2-1 i dag.

– Gårsdagens kamp var bra, mens vi var litt svakere i dag. Allikevel tok vi seks poeng, og er selvsagt veldig fornøyd med det, forteller trener Chris Steele på telefon fra hovedstaden.

Dermed tar laget juleferie etter halvspilt sesong med 18 av 24 poeng på konto, og en foreløpig tabelltopp i 1.-divisjon.

Seieren aldri i fare

I gårsdagens 3-0-seier var det Marielle Schaal Pettersen som åpnet ballet da hun satte inn kampens første scoring på tampen av den første perioden.

Sari Lumijärvi økte til 2-0 i overtall i andre periode etter at hjemmelaget hadde pådratt seg to minutter i fryseboksen på grunn av for mange spillere på isen.

Og minuttet før slutt satte Marte Idrupsen den berømte spikeren i kista da hun økte til 3-0 på pasning fra Siri Andersen.

Venter i spenning

I dagens kamp var det Grüner som tok ledelsen i den første perioden, men i løpet av fire magiske minutter i andre periode snudde Tromsø til ledelse takket være scoringer av Sari Lumijärvi og Sanna Filipus Øvervoll.

Grüner hadde muligheten til å skaffe seg sudden death på tampen da Øvervoll pådro seg to minutter for tripping, men Tromsø holdt unna i undertall og kunne juble for seks poeng av seks mulige.

Nå venter en lang kamppause for laget, og de skal ikke i aksjon igjen før i midten av januar. Akkurat i øyeblikket troner Tromsø alene på topp, men mye kan endre seg i de kommende ukene.

– Vi har spilt flere kamper enn de andre lagene, så det blir veldig spennende å se hvordan tabellen ser ut til jul når alle er oppe på åtte kamper. Det har vært en veldig bra høst, og forhåpentligvis blir våren like bra, sier trener Steele.