I går kom nyheten om at det 30 år gamle anlegget i Tromsdalen er stengt på ubestemt tid, med et defekt kjøleanlegg som den utløsende årsaken.

Nyheten har naturligvis slått hardt ned i byens skøytemiljø.

- Dette betyr krise rett og slett, sier leder i Tromsø Skøyteklubb, Geir Arne Førde, om en stengt kunstisbane.

Klubben har flyttet helgens samling med den nederlandsk-belgiske skøytelegenden Bart Veldkamp til Tromsø Ishall, mens junior-NM i januar står i fare slik situasjonen er i dag.

Står klar med støtte

Men den situasjonen kan nå raskt endre seg. I går kveld var det samtaler mellom skøytevenner i byen, og Tromsø Skøyteklubb har nå fått på plass egne støttespillere som sier seg villig til å bidra til en redningsaksjon.

- Vi har fått tilbud om hjelp fra utenforstående til å gjøre de utbedringene. De er villig til å betale de 70.000 kronene for et nytt kjøleanlegg og bidra i arbeidet som kommer i tillegg, sier Geir Arne Førde.

Han kan ikke avsløre hvem står bak tilbudet.

- Vi har blitt bedt om å ikke fortelle hvem det er. Men vi er glad for at det finnes entusiaster som er villig til å stille opp, sier skøytelederen.

Kommunaldirektør for næring, kultur og idrett, Bjarte Kristoffersen, er begeistret for utspillet fra Tromsø Skøyteklubb.

- En veldig positiv telefon

- Det var en veldig positiv telefon å få fra skøyteklubben i morges. De har kommet med et utspill om at de kan bistå med noe av arbeidet og kostnadene til det som må gjøres, sier Kristoffersen.

Han varsler en snarlig befaring av anlegget for å kartlegge omfanget av jobben som må gjøres for å få det tilbake i driftsmessig stand - kanskje allerede senere i dag.

- Å skifte ut kjøleanlegget er en liten del av det totale bildet. Vi må kartlegge omfanget av det som må gjøres litt nøyere, sier Kristoffersen.

Han advarer om at det er litt tidlig å slå fast at kunstisbanen snarlig er tilbake i normal drift.

- Vi vet ennå ikke hva de eksterne støttespillerne kan bistå med. Det er for tidlig å konkludere med hva som blir utfallet, sier kommunaldirektøren.

Eksklusiv

I 1990 var  Tromsdalen kunstisbane vertskap for sprint-VM på skøyter. Det er det hittil eneste senior-VM uansett idrett som er arrangert på nordnorsk jord.