Etter at nyheten om at et defekt kjøleanlegg stengte det 30 år gamle anlegget i starten av måneden var mange bekymret over om det i det hele tatt for kom til å bli skøytegåing i Tromsdalen denne sesongen.

En gruppering av skøytevenner hjalp derimot til for å betale regningen på 70.000 kroner for pumpa som måtte skiftes ut. I dag - en drøy uke senere - starter aktiviteten opp igjen, noe som egentlig ikke var planlagt før i neste uke.

Naturis

- Banen fungerer med naturis akkurat nå, og så vi er der og trener litt. Det er ikke så mye aktivitet der akkurat denne helga siden de fleste hadde lagt andre planer, sier Tromsø Skøyteklubbs Geir Arne Førde til iTromsø om de gledelige nyhetene.

LES MER: Hemmelige venner hjelper skøytesporten

I verste fall kunne klubben risikert å måtte lage grunnlaget for isen helt på nytt.

- Isen har fått litt skader av været, men med litt jobbing virker det som alt skal bli bra igjen. Det virker ikke som banen er ødelagt av oppholdet, sier Førde.

Konsekvenser

For konsekvensen kunne blitt alvorlig.

- Hadde isen vært ødelagt villle vi ikke hatt den i orden igjen før langt ut i januar siden det straks er juleferie, sier Førde.

Tidligere har kommunaldirektør for næring, kultur og idrett, Bjarte Kristoffersen, erkjent behovet for å se nærmere på fasilitetene på skøytebanen i Tromsdalen. Kommunen har også befart anlegget.

- Å skifte ut kjøleanlegget er en liten del av det totale bildet. Vi må kartlegge omfanget av det som må gjøres litt nøyere,har Kristoffersen tidligere uttalt til iTromsø.