SERIEMESTERE: Så glad var Stakkevollan-jentene etter 1.-plassen i 2. divisjon var sikret.
            (Foto: Tobias Stein Eilertsen)

SERIEMESTERE: Så glad var Stakkevollan-jentene etter 1.-plassen i 2. divisjon var sikret.Foto: Tobias Stein Eilertsen

2014: Seriemester og cupaskeladd 2016: Trekker laget fra 2.-divisjon

Stakkevollan flytter klubbens damelag ned én divisjon.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Daglig leder i Stakkevollan IF, Roshild Jensen, forteller til iTromsø at klubben har bedt om "nedrykk" til 3.-divisjon for damelaget - som så sent som i 2014 vant seriegull i 2.-divisjon.

- Det er et naturlig generasjonsskifte for oss. Vi hadde et voksent lag, og det er noen av de yngre som går til andre klubber. Vi ser ikke for oss at vi har nivået inne for å spille 2.-divisjon, kommenterer Jensen.

I fjor markerte gultrøyene seg også med en sensasjonell plass i 3.-runde av NM-cupen, hvor Toppserie-laget Medkila ble et lite hakk for sterke med 2-1-seier på Stakkevollanbanen.

Nå har veteraner som Camilla Karlstrøm, Siri Briskemyr, Nina Molund og Tine Gratland varslet at de legger opp.

Full støtte til Lars

Sist uke ble det kjent at damelagets mangeårige trener, Lars Pedersen, skifter beite og tar over treneransvaret hos byrivalen TUIL.

I Stakkevollan er det forståelse for dette valget etter 18 år i SIF for Pedersen.

- Det var ikke noe sjokk for oss. Jeg synes det er greit. Han har aldri lagt skjul på at han har ambisjoner som trener, og vi skal være en breddeklubb. Det er fullt forståelig. Han har god trenerutdanning og er en god trener. Vi ønsker han lykke til, sier Jensen.

Som understreker at klubben fortsatt håper å dra veksler på Pedersens kompetanse.

- Vi slipper han ikke helt, han "bor oppi bakkan". Vi vil fortsette å snakke med han om ting og anleggsutvikling som angår klubben her, sier Jensen.

LES OGSÅ: Stakkevollans opprykksdrøm (fra 2014)

Stort tomrom

Neste års A-lag for Stakkevollan vil dermed trolig bestå av flere jenter født i 2000 og 2001, som også vil spille på klubbens jentelag. Det er bare begynnelsen på et generasjonsskifte på damesiden.

- Vi har et tomrom uten jentelag mellom 2001- og 2006-kullet, forteller Jensen.

Trenerapparatet allerede på plass etter Pedersens avgang.

- Børge Larsen skal inn og være trener. Han har vært trener for jentelag i klubben før, men har hatt en pause, forteller Stakkevollans daglige leder.

- Veldig trasig

Daglig leder i Troms Fotballkrets, Jo Are Vik, legger ikke skjul på at beskjeden fra nordøya i Tromsø var kjedelig å motta.

- Det er veldig for Stakkevollan og kvinnefotballen her at slike ting skjer. Det er bestandig trasig når lag trekker seg, kommenterer han.

Det er Finnmark Fotballkrets som administrerer den nordligste 2.-divisjonsavdelingen, men Vik er godt oppdatert på situasjonen.

- Vi hadde håpet at vi endelig skulle få en fullverdig 2.-divisjon med ti lag, men vi har ingen andre som kan fylle opp den tiende plassen i Troms. Det er ingen lag i 3.-divisjon som stiller 11er-lag. De skal gjøre noen forsøk i Finnmark med noen klubber, men det ser vanskelig ut, sier Jo Are Vik.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: