Onsdag braker det løs med den årlige romjulsterningen «The Ribbz».

I år som i fjor stiller det et sammensatt kjendislag og turneringsleder Christian Justad Tønsvoll er meget fornøyd med laget de har satt sammen i år.

– Vi har en gammel TIL-kaptein i Roger Lange, en bauta med pondus og duellkraft. Ved siden av han er en annen gammel TIL-kaptein, Steinar Nilsen, som mange kanskje glemmer har feriert og spilt med en gammel ballon d'Or-vinner i George Weah, og spilt sammen med legender som Clarence Seedorf, sier Justad Tønsvoll til iTromsø.

«Rush» i år igjen

I år som i fjor har laget ingen ringere enn Sigurd Rushfeldt.

– Jeg sa jeg skulle stille hvis jeg er i byen og det er jeg jo. Det er blir moro og litt lett juletrim. Jeg har jo spilt med mange av disse tidligere i TIL, men det blir ikke like alvorlig som da vi var aktiv, men nokså avslappet og rolig, sier Sigurd Rushfeldt til iTromsø.

I tillegg til «Rush», som jo er tidenes mestscorende spiller i eliteserien, meldes det også om styrke bakover i banen i Steinar Nilsens bror Roger Nilsen, som i mange år spilte for Premier League-klubben Sheffield United.

– Sigurd trenger ingen prestasjon og Roger tror jeg vi skal klare å lure med han også, sier Justad Tønsvoll.

Det skal heller ikke bli enkelt for motstanderlaget å score, ettersom Guro Pettersen vokter buret.

– Det er flott med en kvinnelig keeper som figurer mye i damefotballen i Norge. Vi har også med en representant fra iTromsø i Helge Matland (far til Jo Nymo Matland red.anm.), så vi håper han har fått noen tips til å bruke venstrefoten.

Flere musikere

Laget er ikke kun satt sammen av tidligere fotballspillere.

De har også med på laget fotballbloggeren Ole-Martin Tjosaas (OMT Fotballside) og vokalist fra Tromsø-bandet Cazadores, Mats Devik.

– Idol-Ingvar (Ingvar Olsen) er også med. Han spilte én kamp i fjor, så vi håper han spiller alle tre i år. Han er faktisk en overraskende habil fotballspiller til å være fra Kvaløya, sier turneringslederen.

Lagsjef er John-Emil Richardsen fra Kirkens Bymisjon.

Kjendislaget spiller sin første kamp klokken 11.45 i Skarphallen førstkommende onsdag. turneringen begynner klokken åtte om morgenen og avsluttes klokken 16.