Han er nemlig én av 19 utvalgte ildsjeler som skal få presentere sine egne fylker når ilden skal tennes under åpningsseremonien av de olympiske lekene for ungdom den 12. februar i 2016 i Lillehammer. Han har også blitt utvalgt som årets unge ildsjel for Troms og skal derfor bære OL-ilden når arrangementet skal markeres på Tromsdalen videregående skole 13. januar. Igjen skal den berømte ilden tennes, men denne gangen av og for ungdommene som skal hedres gjennom deres idrettsengasjement.

– Jeg synes det er veldig stas at jeg skal få representere fylket mitt, og fremme det jeg liker aller mest. Jeg er takknemlig for at Idrettsrådet nominerte meg og at jeg kom så langt, sier Henriksen til iTromsø.

– Et forbilde

Han er nemlig en ildsjel innenfor sine interessefelt, og et frivillig ansikt utad for idretten i Tromsø. I tillegg til å være svømmetrener for Kvaløya sportsklubb (SK) fra han var 15 år, og svømmeinstruktør i inkluderingstiltaket «svømming for alle», er han også styremedlem i sportsklubben, styremedlem i Tromsø Idrettsråd, samtidig som at han har tatt lederkus for ungdom i regi av Troms Idrettskrets.

– Til sammen kom det inn 19 forslag fra Troms, hvor vi plukket ut fire stykker til en finalerunde. Sebastian trakk til slutt det lengste strået på grunn av bredden i hans engasjement. Ikke bare er han trener i klubben, men han er også engasjert i klubbens styre og i idrettspolitikken. Han er et godt forbilde for unge, og er flink til å spre glede og motivasjon til de rundt seg, sier Sylvi Ofstad, organisasjonssjef i Troms Idrettskrets.

Takknemlig

Selv om Sebastian ikke gikk videre til å bli én av fem som kom til finalen i «Årets Ildsjel 2016», som deles ut på den årlige Idrettsgallaen, er det ikke dét som betyr noe for ham.

– Forholdet jeg får med menneskene jeg trener er det som gir meg motivasjonen til å ville fortsette og gi. Det at jeg kan gi noe tilbake til lokalsamfunnet, betyr mye for meg, sier Henriksen.

Til markeringen 13. januar skal han i tillegg til å bære OL-fakkelen, også bli hedret for innsatsen hans gjennom frivillig arbeid i nærmere tre år. I tillegg inviteres også byens befolkningen til å delta på fakkelstafett, og få treningsøvelser fra Kjetil André Aamodt. Også den norske artisten Kristian Kristensen skal holde konsert i løpet av dagen.