Raul Gomez er ingen hvem som helst i løpemiljøet. Gomez er kjempepopulær i hjemlandet Spania og er nå i gang med en dokumentar om verdens mest eksotiske løp, som skal sendes på TV i Spania i mars. For å beskrive hvor populær den livlige spanjolen er, så har Gomez 150 000 følgere på Twitter og 31 000 på Instagram.

- Løpene i Tromsø er det mange spanjoler som kjenner til, men jeg ble veldig tiltrukket av det å løpe under kalde og isglatte forhold. Jeg er fra Madrid i Spania, og det å være i så kalde omgivelser og løpe halvmaraton følte jeg var ekstremt eksotisk, forteller en svært entusiastisk Gomez til iTromsø.

- Enorm profilering

MSM-general Nils I. Hætta hadde tatt en prat med Gomez tidligere i dag, og synes

- Jeg fikk et inntrykk av at han var veldig livlig, og var veldig engasjert i å vite mye om løpet og hva det går ut på, sier Hætta til iTromsø.

- Hva betyr dette for Mørketidsløpet med tanke på hans følgerbase på sosiale medier?

- Det betyr vel at det kommer et drøss med spanjoler neste år, smiler Hætta, før han kjapt legger til at Gomez sin tilstedeværelse betyr mye for løpet.

- Dette er uten tvil en kjempeprofilering for oss. Det at han har så mange følgere gjør at vi når ut til helt nye mennesker, og jeg tror det at han lager dette programmet har mye å si for reiselivsnæringen i Tromsø, sier Hætta.

Hans reise fra alle verdens kriker og kroker sendes på TV i mars i Spania.

- Det er helt perfekt for Midnight Sun Marathon, så vi forventer ekstra mange spanjoler i sommer, sier Hætta.

- Gleder meg veldig mye

Gomez skal begi seg ut på halvmaraton med kamerateamet på slep, og gleder seg enormt til løpet.

- I forrige måned løp jeg i Kenya, der jeg løp med noen av de beste maratonløperne i verden. Dette blir en helt annen opplevelse, men jeg gleder meg kjempemasse, sier Gomez.

Hætta kan fortelle at en slik TV-produksjon har aldri funnet sted for Mørketidsløpet.

- Vi har hatt mange TV-team på besøk med reinkappkjøringen og Midnight Sun Marathon, men som jeg kan huske har vi aldri hatt det med Mørketidsløpet.