Dana (19) er årets trenertalent: – Det er en stor ære

Basketrener Dana Meknas (19) ble i helgen hyllet av Basket-Norge.

TRENERTALENT: Dana Meknas arrangerte i fjor sommer basketskole i Tromsøhallen.Foto: Robin Andersen

Generalsekretær i NBBF, Hanne Sogn (til venstre) og president i NBBF, Jan Hendrik Parmann, sammen med Dana Meknas under prisutdelingen i helgen.Foto: Emilie Sogn Falch

Dana Meknas (19) under helgens prisutdeling.Foto: Emilie Sogn Falch

sport

TROMSØ/OSLO: I helgen ble «Den store trenerhelga» arrangert i norsk basket, og der fikk Tromsø-jenta Dana Meknas (19) fra Tromsø Storm Ungdom prisen som årets trenertalent.

– Det er en stor ære! Det betyr mye å få den prisen, særlig når det finnes så mange dyktige trenere rundt omkring i landet, og når det er så mange flinke som har fått den før meg, sier Meknas til iTromsø.

Hun mottok prisen under en middag på Idrettens Hus i Oslo.

– Det er en enorm motivasjon for meg å vinne prisen, og det gjør at jeg har lyst til å bidra enda mer. Jeg er veldig takknemlig overfor basketmiljøet, både lokalt, klubben, og nasjonalt, forbundet, som legger til rette for utvikling og vekst i miljøet.

Hun er trener for U16-jentelaget til Storm Ungdom.

– Vi har to treninger i uka, og i tillegg kommer kamphelger. Det går en del tid til basket så det e jo en viktig del av livet mitt, slår hun fast.

Stort engasjement

I begrunnelsen fra basketballforbundet heter det blant annet:

– Hun har et brennende engasjement for jentebasket og sitter på andre året i klubbens sportslige utvalg med ansvar for jentesatsing. Av egenskaper trekkes det fram store evner til å skape en sammensveiset og entusiastisk spillergruppe.

Meknas har tross sin unge alder vært trener i fire år og arrangerte i fjor en basketskole med 98 deltakere.

Stor overraskelse

Det deles ut fire priser på «Den store trenerhelga» hvert år og en av dem er altså årets talent.

– Jeg visste ikke at jeg var nominert på forhånd, og heller ikke at jeg kom til å få prisen, så det var en stor overraskelse. Jeg føler meg veldig ydmyk, og er glad jeg har så mange gode trenerforbilder og ressurspersoner å se opp til, sier Meknas.

– Hva er ambisjonene videre som trener? Overta som Storm-trener etter Kenneth Webb?

– Det er langt opp til Webb. Han er en utrolig sterk trener, og det å komme seg på nivået han er på krever at man er veldig «høyt oppe». Jeg synes det er artig og utfordrende å være trener, og ikke minst givende, så jeg har ingen konkrete planer fremover. Jeg gjør dette så lenge jeg kan, og så får vi se kor veien går videre, sier Dana Meknas, som i tillegg til å være medisinstudent også er frilanser i iTromsø.