NM på ski starter for alvor kommende torsdag på Storelva. Ettermiddagen før flyttes onsdagsrennet til sentrum. Det betyr trolig godt over 1.000 barn og unge i aksjon – midt i byen.

– Vi er opptatt av at barna skal få ta del i NM, og da passet det godt å flytte onsdagsrennet dagen før mesterskapet starter, sier banksjef Lars Nymo Trulsen i Sparebanken Nord-Norge.

Stjernebesøk

Dit kommer høyst trolig noen av de største langrennsstjernene for å hilse på noen av deltakerne.

– Vi vet ennå ikke hvem som kommer, men kan ikke utelukke at løpere som Petter Northug, Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby dukker opp, sier Geir Håvard Hanssen, kommunikasjonssjef i banken.

Rennet starter nord i Grønnegata, og har målgang på Stortorget etter en løype på 600 meter som går innom Cora Sandels gate og Storgata.

– Bydrift legger snøen for oss, og det må nok påregnes at det ikke går an å kjøre nord i Grønnegata fra tidlig onsdag morgen. Målet er at snøen skal være borte fra gata senest natt til torsdag, sier NM-general Roger Fagerheim til iTromsø.

Rekord?

De som allerede er påmeldt i onsdagsrennene kan bruke det for å delta. Andre må melde seg på digitalt, noe som kan gjøres helt fram til rennstart onsdag ettermiddag.

– Vi kommer til å starte med heat på åtte og åtte løpere som kan konkurrere i sprintdistansen 600 meter er. Dette blir rett og slett en perfekt prolog for NM, sier Hanssen.

Da barneløpet i forkant av sykkelrittet Arctic Race of Norway ble arrangert i 2014 var det nærmest nøyaktig 1.000 barn som deltok.

– Målet er å overgå det, sier Nymo Trulsen.