21-åringen fra Kvaløysletta Skilag gikk inn til en 13. plass, to minutter og 18 sekunder bak den suverene vinneren Astrid Uhrenholdt Jacobsen fra Heming IL.

Etter en krevende sykdomsperiode for kun en ukes tid siden var det ingen lett dag for Theodorsen i sporet.

- Det var tungt, men jeg gikk så fort jeg klarte, sier hun.

- Men det var veldig artig å gå foran et hjemmepubliikum som heiet oss frem. En dag man vil huske, legger Theodorsen til.

Dveler ikke

På resultatlisten ser man at løpere som Silje Theodorsen har vært fullt på høyde med de siste årene plasserte seg høyt.

Mari Eide og Thea Krokan Murud tok henholdsvis sølv og bronse. Theodorsen dveler ikke ved hva hennes resultat kunne blitt med en optimal oppladning.

- Ikke i det hele tatt. Alle stiller på sine premisser. I dag var 12 jenter bedre enn meg, slår hun fast.

At to av dem var andre nordnorske løpere i Anna Svendsen (9. plass) og Lovise Heimdal (10. plass), synes hun er svært gledelig.

- Det er kjempebra. Det viser at det har vært gjort mye riktig her i nord.

- Gikk alt jeg hadde

Theodorsen synes det er vanskelig å si hvor langt unna maksnivå kroppen var på i dag, og hvordan utviklingen kan bli utover mesterskapet.

- Det er vanskelig å si. Hvert løp lever sitt liv. Jeg gikk alt jeg hadde ut fra dagen i dag, så får vi se hvordan det blir videre, sier 21-åringen.