Den talentfulle BK Tromsø-liberoen ble skadet i sluttspillet i Tromsø i starten av april i fjor, men gjør i helgen comeback i lørdagens eliteseriekamp i volleyball for BK Tromsø mot Koll.

– Vi skal matche han forsiktig. Han er nok enda et stykke unna der han var, men han vil være på banen lørdag, varsler BKT-trener Edgar Broks.

Paulsen mener selv at han er 95 prosent klar.

– Jeg merker fortsatt litt til ankelskaden i full spurt-situasjoner, men jeg har trent godt i flere uker og gleder meg veldig. Det kommer til å bli veldig rart og spille igjen. Jeg har aldri vært så lenge skadet, så jeg kjenner at jeg er både anspent, samtidig som jeg gleder meg masse, sier Vegard Paulsen til iTromsø.

– Landslagsnivå

Broks skjuler samtidig ikke betydningen en Paulsen tilbake på gammelt nivå kan ha for BKT.

– Han var på landslagsnivå før skaden, slår Broks fast.

BKT er tre poeng bak Randaberg på 4.-plass, som sikrer plass i nordisk liga.

– Hver kamp for oss fremover blir som en cupfinale. Vi tåler ikke feilskjær, sier Broks.

Paulsen samtykker.

– Alle kampene fremover er cupfinaler. Vi må vinne alt, skal vi kunne kjempe om en plass i sluttspillet, sier Paulsen.

Advarer mot Koll

Broks advarer samtidig om hjemmekampen mot foreløpig poengløse Koll.

– De har et helt nytt, ungt lag på gang, som tar store steg fra kamp til kamp. De kommer nok til å ta poeng etter hvert, vi må bare sørge for at det ikke blir mot oss, sier BKT-treneren.

– På papiret er vi bedre, så vi må bare sørge for at vi viser oss fra vår beste utgave.

21-åringen har fulgt laget fra sidelinjen i år og sett de har slitt i serien og røket ut av både Nordic League og europacupen.

– Det har vært ekstra surt og gått skadet i år, spesielt denne sesongen med såpass mange og såpass viktige kamper. Du sitter på sidelinjen og føler du kunne gjort en forskjell, men kan samtidig ikke bidra. Men man kan ikke gjøre noe med det nå. Det er bare å se fremover, sier Paulsen.