Mesterskapet arrangeres i Romania fra 22. til 25. februar.

Med 14. plass i verdenscup-tremila i Holmenkollen sist søndag var det i praksis liten tvil om at Silje Theodorsen ville være aktuell for mesterskapet.

Theodorsen er tatt i den norske langrennstroppen sammen med Marthe Bjørnsgaard, Mari Støen Gussiås og Thea Krokan Murud.

– Silje Theodorsen er et talent som har egenskapene vi også ser hos andre talenter, både på arenaer innenfor idrett, kultur og utdanning. En rollemodell som henne har stor betydning for andre som vil realisere sine mål, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Morgendagens Helter i Statoil.

- En kjempenyhet

21-åringen er naturligvis godt fornøyd med uttaket selv.

- Det var en kjempenyhet. Det har vært blant de store målene før sesongen. Med nivået norsk kvinnelangrenn har, så er det hardt å kvalifisere seg dit og ting må klaffe. Jeg er veldig ydmyk for å klare det.

- Med resultatene i det siste hadde du kanskje ventet det?

- Før jul så jeg mørkt på det. Og så ble jeg syk. Jeg visste at jeg måtte prestere både i NM og verdenscupen da jeg fikk sjansen. At det gikk og at jeg leverte gode renn til at de ville ta meg med er jeg veldig fornøyd med.

I fjor vinter tok Silje Theodorsen sølv på sprinten under U23-VM og ble nummer fem i de to andre rennene. Hun vil ikke flagge noen resultatambisjoner før årets mesterskapet.

- Sølv og to femteplasser hadde jeg ikke kunnet drømt om i min første sesong som U23-løper. Det er vanskelig å si. Det er tre skirenn. Jeg håper at jeg kan dra dit, holde meg frisk og stille godt forberedt.

Falun-reserve

Det er også en liten mulighet for at Silje Theodorsen får gå verdenscup i Falun kommende helg, dersom det skulle komme noen sykdomsfravær i den norske troppen på ni utøvere dit.

- Skulle det bli sykdom må vi se på å hente inn andre, og der vil Silje helt klart være blant kandidatene, sier trener for kvinnelandslaget, Egil Kristiansen.

Silje Theodorsen var meget fornlyd etter 5.-plassern under på NM på ski på Storelva. Damenes 15 kilometer fellesstart med skibytte. Foto: Ronald Johansen