I snart 15 år har TUILs skigruppe vært klar over at deres arena lever på lånt tid.

Men først i fjor høst stod veien som omslynger skistadion klar. Til de to onsdagsrennene som skal arrangeres i år - det første i neste uke, har klubben en nødløsning.

– Vi legger snø over veien og stenger den, og bruker dagens skistadion, sier leder i TUIL Ski, Pål Jørgensen.

Midlertidig

Jørgensen understreker at det er en ren midlertidig løsning.

– Praktisk sett er det vanskelig for oss å arrangere skirenn. Og det et dårlig område for skileik. Brukte det spesielt til de minste ungene som er fire år. Trafikksikkerhetsmessig liker jeg heller ikke at man må krysse veien for å komme ut i løypa, sier Jørgensen.

Flere alternativer

Nå er klubben i dialog med kommunen om et nytt skistadion i Tromsdalen. Før årets første onsdagsrenn i «Dalen» neste uke, skal partene møtes.

– Foråpentligvis finner vi en plass i Tromsdalen for ny skistadion. Vi har ikke noen løsning på dette ennå. Men vi er veldig positivt innstilt til flytting, sier Jørgensen.

Siden den nye veien kom inn i reguleringsplanen helt tilbake i 2002 har man sett på flere ulike alternativer.

– I reguleringen som ble gjort den gangen planla man nytt skistadion i skråningen på øversiden av kunstisbanen. Vi skal ta en runde og se på om den plasseringen er god, sier fagleder i Tromsø kommune, Håkon Gjertsen.

Gjertsen trekker frem to andre alternativer, i nærheten av dagens skiløypenett i Tromsdalen.

– Vi ser et alternativ på nordsiden, like på overtiden av gravlunden, og et alternativ på sørsiden av elva, på oversiden av parkeringsplassen.

- Var skimiljøets ønske

Styreleder i TUIL AS, Morten Lind-Olsen, ser bare positivt på den kommende prosessen.

– Jeg opplever ikke at det ligger noen interessekonflikt her, sier Lind-Olsen.

Han minner om at alternativet som ble løftet frem i 2002 var ønsket av skigruppa selv.

– Vår rolle ligger tilbake til da reguleringsplanen ble laget 2002. Da er skistadion flyttet opp bak kunstisbanen, etter anmodning fra skimiljøet på grunn av gode sol- og snøforhold. Stadion der ligger nå har tidlig vår og lå ikke noe godt til, var tilbakemeldingen den gang, sier TUIL-styrelederen.

Fra kommunens side er man optimistisk til at TUIL kan få tilrettelagt for nytt skistadion allerede til neste vinter.

– Det vil jeg tro. Hvis det dreier seg om å få arealet avklart og avskoget, så er det en relativ grei start, i hvertfall som en første start, sier Håkon Gjertsen.