I forslaget til ny serieordning i norsk fotball legges det opp til 18 avdelinger på et nytt femte nivå i herrefotballen – hvor tre av avdelingene blir nordnorske.

Det er i mot ønskene til tre av de fire nordligste fotballkretsene - som ser mørkt på lange reiseavstander som følge av forslaget.

- Vårt hovedforslag var 24 avdelinger på det nye femte nivået - to fra de seks største kretsene, og én fra de 12 andre. Det ville ført til fire nedrykksplasser i hver avdeling over, men alle forslag har sine svakheter, sier Jo Are Vik til iTromsø og fortsetter:

– Uansett har vi ønsket fire avdelinger i Nord-Norge, en for hver krets, og i stedet svelge kamelen med en opprykkskvalik hvor tre av de fire serievinnerne gikk opp, sier Vik.

Har lagt frem "skisse"

På sin Facebook-side har han synliggjort hvordan avdelingene kan se ut med utgangspunkt i tabellene fjoråret.

Ordningen, som kan tre i kraft allerede fra neste år, ville sett slik ut basert på 2015-tabellene:

Harstad 2

Ballstad

Morild

Lofoten

Medkila

Sortland

Salangen

Finnsnes 2

Ishavsbyen

Tromsø 3

Tromsdalen 2

Kvaløya

482 kilometer

Fra Storelva stadion, hvor Kvaløya spiller sine hjemmekamper, er det 482 kilometer og en estimert reisetid på 7 timer og 24 minutter i følge Google Maps.

– Hadde alle fire kretsene gått inn for dette, ville vi nok fått gjennomslag hos seriekomiteen, men Finnmark ville ha tre avdelingen, sier Vik.

Nå ber han klubbene mobilisere til forbundstinget 27. og 28. februar:

– Vi håper flest mulig stiller på Ullevaal og kjemper sin sak, sier Jo Are Vik.

Leder i Finnmark Fotballkrets, Torkjell Nilsen, har ikke besvart iTromsø henvendelse i dag.