Etter skuffelsen på hjemmebane i Granåsen onsdag var Johann André Forfang (20) tent på å revansjere seg i Vikersund i kveld.

Selv om han ikke fikk det til i prøveomgangen med 155 meter stemte det langt bedre i den første omgangen der han fløy ned til 221,5 meter. Det holdt til 6. plass foran finaleomgangen.

Landslagssjef Alexander Stöckl viste tydelig at han var fornøyd, men Forfang selv mente at han hadde mer inne.

– Det var et ganske greit hopp, men jeg har fortsatt mer å gå på kjenner jeg, fortalte Johann André Forfang til NRK nede på sletta.

Forfang pekte på at det kun var detaljer som måtte rettes opp, og at han skulle være mer bestemt i finaleomgangen.

Nordmann i ledelse

Foran den avgjørende omgangen hadde han 10,9 poeng opp til verdenscupleder Peter Prevc på den siste pallplassen. Nordmannen Kenneth Gangnes hoppet best av samtlige, og ledet med et hopp på 234,5 meter.

– Absolutt godkjent av Forfang, var dommen fra NRK-kommentator Christian Nilssen.

– Ja, han er ordentlig på gang. Litt mer trøkk i bunn av bakken så kunne dette gått enda lenger. Så det her blir en morsom helg for Johann, det er jeg helt sikker på, stemmer medkommentator Johan Remen Evensen i.

Vanskelige forhold

Østerrikske Stefan Kraft klinket til med et hopp på 230,5 meter, og Forfang måtte dermed fly langt for å ta over ledelsen. Dessverre var forholdene tøffe, og det ble dermed en vanskelig oppgave.

– Han får lite hjelp, og må gjøre jobben selv her nå, sa NRK-kommentator Remen Evensen.

Selv om han jobbet på nedover i bakken ble det kun 199 meter, og det var han naturlig nok ikke særlig fornøyd med.

– Johann har hatt mye uflaks med forholdene, så snart får vi håpe det er hans tur til å være litt heldig. Forhåpentligvis snur det allerede i morgen, fortalte Remen Evensen som uansett syntes at det var et greit resultat.

Til slutt ble Forfang nummer 8. Robert Kranjec vant rennet foran Kenneth Gangnes, mens Peter Prevc endte på 3. plass.

I morgen er det nye muligheter for Forfang når han skal i aksjon fra klokken 16 i samme bakke.