Det meste klaffet for Anna Svendsen da hun spurtet inn til 2. plass på dagens 20 kilometer fellesstart i norgescupen på Meråker.

Løpet rangerer hun som ett av de tre beste i karrieren sammen med 8.-plassen på 30 kilometer i NM del 2 sist sesong, og 2.-plassen i Skandinavisk Cup i januar.

– Jeg har gått bedre løp, men resultatmessig var dette helt der oppe, forteller Anna Svendsen fornøyd til iTromsø.

Målet var å henge med hele veien, og Svendsen forteller at det ikke var noe stort problem.

Det var noen som prøvde å gå ifra underveis, men det var lønte seg ikke med tanke på at forholdene var vanskelige.

Fem løpere

På oppløpet kom fem jenter samlet.

– Jeg var nummer to inn på oppløpet, og klarte å holde de tre andre bak meg. Barbro (Kvåle) hadde jeg ikke sjans til å nå igjen, men jeg er kjempefornøyd med 2.-plassen, sier Svendsen.

Silje Theodorsen var også med blant de fem løperne som kom likt inn på oppløpet, men hun fikk det ikke til i spurten og gikk i mål på 5. plass.

Helgen har uansett vært meget godt for Theodorsen som tok 3.-plassen på gårsdagens sprint.

Hovland beste lokale

Torgeir Sulen Hovland var best av de lokale løperne på herrenes 30 kilometer med en 13.-plass.

I mål var han drøye 30 sekunder bak vinneren Sindre Sætre Hammerlund fra Asker.

Håkon Mikalsen gikk inn til 16.-plass, mens Rolf Einar Jensen ble nummer 23 nesten to minutter bak vinneren.