Det er Milad Shakir som er initiativtaker og påtroppende daglig leder for det planlagte senteret. Svensken har bodd i Tromsø og jobbet som tennistrener i en årrekke.

Nå tror han på et senter for "padeltennis", med tilhørende fasiliterer for spa, konferanser og catering. Det vil i såfall bli Norges første padeltennis-senter - en idrett som er raskt voksende på verdensbasis.

- Finansiering for alle fasiliteter innendørs, til en totalpris på seks millioner kroner, er klart. Det vi trenger nå er selve lokalene, sier Milad Shakir.

Velstående

Med seg på laget har Shakir barndomsvennen Reza Deheshjoo (31) og hans forretningspartner Mariana Hamami (29) fra Helsingborg.

Og ikke minst en rådgiver i tungvektsklassen i Gusten Wallin (67) - forretningsmannen fra samme by, som driver med eiendom og eiendomsutvikling.

Hans selskap Gusten Wallin Lift Aktiebolag hadde et en driftsmargin på nesten 25 prosent og et årsresultat på 4,5 millioner kroner i fjor.

Men Wallin vil i utgangspunktet ikke investere egne penger i dette konseptet.

- Jeg er for gammel til det. Det er for disse yngre kreftene, sier 67-åringen med et smil.

- Men du har tro på at prosjektet kan la seg realisere?

- Absolutt. Det er fullt mulig å se for seg et egnet lokale, og padel tennis er for alle. Utrolig populært. Du kan nok prøve det og trives med det selv, sier Wallin til iTromsøs journalist.

- En idrettsby

Derimot er Reza Dehesh Joo og Mariana Hamami sentrale i finansieringen.

- Men det finnes andre investorer også. Også norske, sier Deheshjoo - uten å ville gå nærmere inn på dette.

Sammen med Hamani driver han et konsulentfirma innen sikkerhet sammen med Hamani.

Duoen har sett tre sentre for padeltennis sprette opp i hjembyen Helsingborg, en by med 140.000 innbyggere - uten at de foreløpig er involvert i prosjektene der.

- Hvorfor vil dere investere i dette i Tromsø?

- Vi ser på Tromsø som en by med en aktiv befolkning, en idrettsby. Og her kan vi lage et senter som vil bli noe stort for en hel landsdel, sier Deheshjoo.

Står klart i 2018?

Nå er jakten på egnede lokaler på cirka 2.500 kvadratmeter den neste store utfordringen for prosjektet.

- Vi har hatt positive samtaler med næringslivsfolk her i Tromsø. Det er realistisk at noe kan stå klart i 2018, anslår Shakir.

- Kanskje setter vi opp en padelbane her og der innen den tid for å få i gang aktiviteten, sier prosjektlederen.

Og hva er så padeltennis?

Idretten er en avart av tennis, som spilles på en bane med vegger rundt. Racketen er lett og har kortere skaft enn en tennisracket. Den har heller ikke strenger, men er perforert. Ballen er like stor som en tennisball, men lettere.