Den unge tromsøjenta smalt til med en kanonomgang i storslalåm i Oslo på mandag, og var beste norske alpinist i omgangen - kun slått av to svenske utøvere i FIS-stevnet.

Stevnet har også status som junior-NM for de norske utøverne, og Kufaas kjørte seg opp til 4. plass i NM med kanonomgangen.

– Det er en skikkelig prestasjon, uten tvil, sier slalåmklubbens FIS-ansvarlige, Rune Grov Eilertsen til iTromsø.

Han kan ikke huske sist, om noen gang, at Tromsø var representert så høyt på resultatlisten i et nasjonalt mesterskap i alpint.

Mariel Kufaas flyttet høsten 2014 til Oppdal for å gå på skilinja der og satse videre på idretten.

– Veldig gøy

Hun konstaterer at mandagen var hennes resultatmessig beste som alpinist.

– Jeg fikk til skikjøringen enda bedre i fjor på Hovedlandsrennet, men resultatmessig er dette den beste omgangen jeg har fått til, konstaterer den reflekterte 17-åringen.

Siden hun var seks år gammel har hun kost seg som alpinist.

– Det viser at hardt arbeid betaler seg. Det er ikke uten grunn at hun når så langt. Men det har ikke vært et fokus på at de skal yte tidlig. Det har vært en langsiktig plan, skryter Rune Grov Eilertsen.

– Det er veldig gøy og så føler jeg at det beviser at går an å bli god uansett hvor man kommer fra, bare man vil og står på, sier Kufaas.

Vil bli best i verden

Samtidig slår 17-åringen fast at hun har tatt nye steg med base i Oppdal.

– Jeg føler at det har blitt et bedre opplegg og at vi har fått ting bedre tilrettelagt. Men det betyr ikke at man ikke kan bli god i Tromsø, understreker hun.

– Hva er ambisjonene dine som alpinist?

– Jeg vil komme på et landslag og ta det derfra. Så håper jeg selvfølgelig å bli best i verden tilslutt, sier Kufaas.

6.-plass

Flere deltakere fra Tromsø har vært med i mesterskapet.

I dag ble det 6. plass i junior-NM for Mariel Kufaas i slalåm, mens Hanna Holtermann Semb ble nummer 11.

Andrine Jenssen ble nummer 24 i storslalåm på mandag, mens Simen Kufaas tok 21. plass i gutteklassen. Alexander Johansen ble nummer 37, mens Jonas Grov Eilertsen kjørte ut.