Bjarne (23) har jobbet 2.200 timer for Studentlekene i Tromsø

Bjarne Martinsen (23) har lagt ned en jobb av de sjeldne for Studentlekene i Tromsø.

SJEF FOR STUDENTLEKENE: Her er Bjarne Martinsen i Alfheim svømmehall. I bakgrunnen er undervannsrugbyspillere fra BSI i Bergen og NTNUI i Trondheim.Foto: ¨Øyvind Sivertsen

sport

ALFHEIM: På 11 måneder har Bjarne – ifølge han selv – jobbet hele 2.200 timer med idrettsarrangementet som gikk av stabelen fra torsdag til søndag her i Tromsø.

– Jeg tenker at når man skal bygge noe stort fra grunnen av så trenger man folk som er villig til å jobbe mange timer. Studentlekene er først og fremst noe positivt for alle involverte; deltakere, frivillige, byen, samarbeidspartnere og klubbene, sier Martinsen.

– Det er noen som får seg nye venner, gode opplevelser og et godt minne. Summen av alt dette er ganske massivt. Det handler om livskvalitet. Og da er det lett å jobbe 2.200 timer, sier Martinsen, som er leder for Studentlekene.

Undervannsrugby

Samtidig som han har jobbet lange dager – og noen netter – med Studentlekene har han studert økonomi og administrasjon.

– Jeg har tatt en bachelor og har begynt på master. Jeg har fulgt emnene så langt etter normal studieprogresjon og i tillegg har jeg en jobb i 20-prosentstilling, sier Studentlekene-generalen.

– Er 24 timer i døgnet nok for deg?

– Egentlig ikke, sier Martinsen, som også er leder for TSI Volleyball.

LES OGSÅ: Sjefslaget viste skuddkraft i Studentlekene

Da iTromsø intervjuet Martinsen lørdag, var han på undervannsrugby i Alfheim svømmehall. Det er en idrett hvor TSI holder et godt nivå.

– Jeg var syv år på landslaget og tatt medaljer i alle valører i nordisk mesterskap, samt sølv og bronse i EM og VM, sier undervannsrugbyspiller Steinar Eilertsen.

850 deltakere

Totalt var det 850 deltakere på Studentlekene

– For mange er dette årets store happening, og noe de gleder seg til hele året. De møter gamle venner og får noen nye, sier Martinsen.

Og noen blir i studentidrettsmiljøet, selv etter at studietiden er over.

– Vi har ekstreme eksempler på karer i 30-årene som fortsatt holder på, og de er også viktige kontinuitetsbærere for oss og bidrar med veldig mye positivt.

SE VIDEO: Spilte kajakpolo

Han har langt fra alene om å gjøre en jobb som frivillig.

– Vi har 130 registrerte og i tillegg har vi cirka 100 som bidrar der det trengs, sier Martinsen.

Totalt konkurreres det i 12 idretter i Studentlekene her i Tromsø. Når studentlekene arrangeres i 2018 er det med ny idrettshall: Krafthallen II.

– Kapasiteten i idrettshallen er sprengt, med enda en hall får man flere treninger og flere idretter kan være samlet, sier Bjarne Martinsen.

BAKGRUNN: TSI fikk Studentelekene 2016