Rasmus Bjørkli Eide Johansen fra Tromsø Kickboxingklubb sikret seg sammenlagtseieren i pointfight under helgens kickboxing-stevne i Bergen.

Da vant han alle sine tre kamper, og vant naturligvis også norgescupstevnet.

22-åringen har holdt på med kampsport i ni år som taekwondoutøver, men begynte med kickboxing så sent som i fjor.

- Det er litt overraskende kan man si. Jeg hadde ikke tenkt at jeg skulle vinne sammenlagt, at det skulle skje denne sesongen, sier Johansen.

- Jeg har hatt gode trenere som har klart å få overgangen til å bli ganske fin. All ære til dem egentlig, legger han til.

NM-drøm

Nå er målet å ta dobbelt NM-gull på hjemmebane i Tromsø neste måned.

- I lettkontakt er ambisjonen å vinne NM. Det samme i pointfighting. Hvis alt klaffer og jeg gjør det jeg skal, så er det potensielt to NM-gull til Tromsø, sier Rasmus Bjørkli Eide Johansen.

På litt lengre sikt er målet å ta steget til å bli ren fullkontakt-utøver. Kanskje allerede neste sesong.

- Jeg jobber mot at jeg skal gå fullkontakt neste sesong. Da legger jeg bort pointfighting, og etterhvert lettkontakt også, sier 22-åringen.

Til daglig studerer han idrett ved Universitetet i Tromsø. Selv legger han ned "minst to treninger om dagen" for å innfri egne ambisjoner.

- Han er en flink utøver som jobber steinhardt og har ambisjoner, roser trener Eirik Mortensen.

Klarte kravet

Selv kvalifiserte Mortensen seg til fullkontakt-klassen under NM på hjemmebane i siste forsøk i Bergen.

- Jeg har hatt mye stang ut med skader denne sesongen, så dette var siste kvalikmulighet for NM. Fint å klare det da, sier en lettet Mortensen - som vant én av to beintøffe og jevne kamper i 71-kilosklassen.

For Tine Bergstrøm og Alexandra Tenebroso ble det av ulike årsaker ingen tellende kamper under norgescupstevnet i sine satsingsgrener.

Tenebroso fikk gått tre kamper i lettkontakt, mens Bergstrøm fikk matching fra en ti kilo tyngre lokal utøver som treningskamp før Irish Open kommende helg.

Mari Lidal tapte sin kamp mot en motstander fra Oslo. Hun hadde i følge Mortensen fått mye av oppladningen ødelagt av skade. I NM må hun trolig slå samme motstander for å sette opp en kamp mot verdensmester Thea Therese Ness.