I går ble 15-åringen fra Tromsdalen tatt ut til ny gutte-landslagssamling i Skien.

Men bakgrunnen for interessen fra norske toppklubber som iTromsø kjenner til, er innsatsen i "byturneringen" i Trondheim forrige helg, som samlet de beste spillerne fra 2000-kullet fra hele landet.

Der havnet Jakobsen på fjerdeplass på toppscorerlista med 26 mål på fem kamper.

- Det er selvfølgelig artig å bli tatt ut på landslaget igjen. Man lærer mye og får oppleve mye nytt, sier Daniel Jakobsen til iTromsø.

Vurderer Trondheim

I august begynner han på videregående skole. Håndballtalentet, som fyller 16 år i november, forteller at han holder en del muligheter åpne for neste skoleår og sesong.

- Jeg har søkt skole også i Heimdal (i Trondheim). Men foreløpig er det nok store sjanser for at det blir i Tromsdalen. Jeg må ta et valg snart, sier han.

I Trondheim finner man blant annet eliteserielaget Kolstad, som ligger på femteplass i herrenes eliteserie.

- Målet er å holde nivået oppe og være blant de beste på mitt alderstrinn, sier Daniel Jakobsen om videre ambisjoner.

- Løfter miljøet

Sportslig leder i Bravo og Jakobsens trener gjennom flere år, Barbro Johansen, er stolt over mulighetene som nå byr seg for klubbens unge talent.

- Det viser at vi kan få det til i nord også, og utvikle gode spillere. Det er med på løfte hele miljøet, samtidig som det viser at Daniel har hatt et godt miljø rundt seg her, sier Johansen.

Hun skjuler ikke at hun gjerne ser unggutten bli flere år i Tromsø.

- Vi får se om vi kan gi et godt tilbud og holde han her i ett år eller to til. Det kommer an på hva som blir best for hans utvikling.

Aldersgrense

Barbro Johansen bekrefter at toppklubber har henvendt seg om Jakobsen, men vil ikke kommentere hvilke klubber det dreier seg om.

- Det er også formelt slik at spillere må være 16 år før klubber kan komme med henvendelser. Klubber har trukket seg litt tilbake foreløpig etter at de fikk vite at Daniel har bursdag i november, sier hun.

I Nord-Norge finner man regjerende norgesmester Bodø HK som en klubb med sterk tradisjon for å hente unge, nordnorske spillere. Skjervøygutten Stig Tore Moen Nilsen har fått sitt gjennombrudd i Bodø-klubben.

Men akkurat nå virker det som Tromsø eller Trondheim er mest sannsynlig for Bravos høyreiste storscorer neste år.

HÅNDBALLTALENT: Daniel Jakobsen i kamp for Bravo. Foto: Bravo HK