Det er den meget overraskende meldingen som kommer fra Tromsø Storm, underskrevet styreleder Kurt Figenschau, dagen før kampen.

Årsaken er i følge klubben at Kiril Raykov har fremmet et bonuskrav til klubben med bakgrunn i at han har hatt en god sesong og er lagets beste spiller.

- Kiril fremmet et pengekrav mot klubben onsdag kveld i form av en personlig bonus, noe Kiril ikke har kontraktsfestet, og han truet derfor med ikke å spille såfremt han ikke fikk dette. Han mente han hadde hatt en god sesong, var lagets beste spiller og fortjente en bonus, skriver Kurt Figenschau i en pressemelding fra Tromsø Storm.

Utsetter intervju

Kiril Raykov er på jobb på SATS når iTromsø får tak i han etter den overraskende meldingen.

- Har de virkelig skrevet det? Vel, jeg er på jobb nå og kan ikke kommentere nå, er den umiddelbare reaksjonen fra bulgareren.

- Kan du bekrefte at du ikke blir med til Bergen i helga?

- Jeg reiser ikke. Men når det gjelder alt det de skriver her, så kan jeg ikke kommentere det nå. Det må jeg få snakke om senere.

- Har du rettet et bonuskrav mot klubben?

- Jeg vil diskutere dette senere. Ikke nå, sier Kiril Raykov - og legger etterhvert til i en SMS:

- Men jeg har ikke truet noen eller gitt noen ultimatum, hevder han.

- En lagsport

Raykov har et poengsnitt på 21,3 poeng per kamp denne sesongen - mest i Tromsø Storm. Neste på listen er den amerikanske proffspilleren Charlie Lee med 17,7 poeng.

Den andre amerikanske proffspilleren for årets sesong, Casiem Drummond, reiste nylig hjem etter skade og med en kraftig karantene hengende over seg.

Raykovs ønske om personlig bonus falt mildt sagt i dårlig jord hos Tromsø Storm.

- Vi driver en lagsport og eventuelle bonuser skal være rettet mot hele laget og ikke enkeltspillere. Dette går mot alle grunnprinsipper innen lagidrett og i klubben. Dette er noe Kiril har gjort for egen vinnings skyld og ikke for lagets, noe som er totalt uakseptabelt, skriver Figenschau i pressemeldingen.

Den avsluttes slik:

- Klubben er fortsatt i sjokk og Kiril har satt sin trener og lagkamerater i en meget tøff situasjon. Kiril har dermed brutt kontrakten med klubben og er dermed ikke lengere Storm-spiller. Laget må dermed klare seg uten han i sluttspillet og unggutten Audun Bangsund kommer inn i laget til lørdagens kamp. Vi håper guttan bruker dette til noe positivt og samlende, og ønsker dem all mulig lykke i lørdagens kamp.

Les hele pressemeldingen fra Tromsø Storm her (ekstern lenke).