For 28-24-seieren mot Harstad hjemme i Tromsdalshallen i går, betyr at laget er sikret en plassering blant de tre beste i nordnorsk 2.-divisjon. Det sikrer spill i en ny, nasjonal 2.-divisjon med fire avdelinger på tredje nivå.

- Det er helt utrolig. Nå er det ti år siden jeg begynte å spille senior. Endelig når vi det målet vi har satt. Det ligger utrolig mye hardt arbeid bak, sier Bravo-kaptein Maria Oppegaard (26).

Riktignok er det altså en endring i seriesystemet som spiller inn. Men det er 18 år siden et kvinnelag fra Tromsø spilte over regionalt nordnorsk nivå. Den gang var det samarbeidsklubben Ishavsbyen HK som spilte i 1.-divisjon.

- Det er en ekstra gulrot å spille for at man endelig skal få lov til å spille i allnorsk. Selv om vi har mislyktes i noen kvaliker til 1.-divisjon, så føler jeg den gode jobben vi har lagt ned vil gjenspeile seg når vi nå får spille nasjonalt uansett, sier Oppegaard.

Dobbelt opprykk i vår?

Men det trenger ikke å stoppe der. For med 17 seire av like mange mulige, er Bravo i rute mot seriegull i 2.-divisjon - og en sjanse til å hoppe bukk over nasjonal 2.-divisjon - og gå rett opp til 1.-divisjon.

Laget trenger tre poeng på de avsluttende tre seriekampene - alle borte - mot Ankenes, Rognan og Junkeren, for å sikre seriegull. Sistnevnte er serietoer og Bravos eneste gjenstående utfordrer til gullet.

- Det er tre ganske tøffe bortekamper. Men neste mål nå er å vinne seriegull. Og skal vi ha noe å gjøre i en opprykkskvalik, bør vi vinne alle tre, sier Bravo-kapteinen.

- Slik jentene har jobbet, så har jeg tro på gull, sier trener Bo Andersen.

Håper på lettere vei

Dersom det blir opprykkskvalik, ligger Bravo foreløpig an til å kunne møte disse lagene: Follo, Pors, Bryne, Fyllingen og Levanger. Kvaliken spilles med to puljer av tre lag.

- I fjor møtte vi de to klart beste lagene i Gjøvik og Volda. Pors og Fyllingen som var med også i fjor er nok mye nærmere vårt nivå, sier lagleder Per-Christian Johansen.

- Men så langt har liten oversikt på nivået blant de aktuelle motstandere i år, sier Johansen.

Trener Andersen ønsker gjerne en treningskamp mot 1.-divisjonsmotstand før en eventuell kvalik, men er også godt fornøyd med matchingen laget får jevnlig på trening mot G16-laget for tiden.

- Vi har et litt ungt lag. I forhold til tidligere så er spillerne ekstremt unge. Det blir en prosess om å få dem klar til kvalik, sier Bo Andersen.