Lederen for Tromsømarka-prosjektet fra 2011 til 2016 bor for tiden ett år i Tyskland, med 80 prosent permisjon fra jobben i Tromsø kommune.

Han har fulgt den heftige debatten rundt Tromsøbadets påvirkning på Tromsø Skistadion fra Tyskland, og innrømmer at han har to hatter på seg i akkurat denne saken.

- Jeg er skitrener og aktiv i skiklubben, samtidig som jeg har jobbet med dette to år for kommunen som prosjektleder for Tromsømarka. Jeg prøver som best å ikke blande disse hattene, sier Romsaas.

- Det er fryktelig synd at det har blitt slik, at badeland Tromsøbadet stikker så langt ut i marka og inn på dagens skistadion. Men Tromsøbadets plassering er endelig, slår han fast.

LES OGSÅ: Satt opp gigantskilt i protest mot badeland

Usikker på Grønnåsen

Nå mener Romsaas at det må at det legges til rette for en god fremtid for skiidretten på Templarheimen, først midlertidig i anleggsperioden og muligens permanent.

- Det er fortsatt flere usikkerheter knyttet til et nytt skistadion i Grønnåsen. For skiidretten er det en ekstremt kritisk situasjon. Man bør se på permanent etablering av nytt skistadion på Templarheimen for å ha et alternativ dersom Grønnåsen ikke lar seg realisere, mener han.

- Du tror det er mulig å få til et godt nytt skistadion på Templarheimen også etter at badelandet kommer?

- Ja, det kan bli enda bedre enn dagens situasjon på Templarheimen. Tromsø Skistadion kan tilpasses til dagens aktivitetsnivå med trening, onsdagsrenn, skimaraton og kretsrenn, sier Romsaas.

- Hvilken løsning ser du for deg?

- Området mellom skistadion og Sinsenkrysset kan utvikles med et spennende, kompakt løypenett - også med rulleskitrase for sommerbruk samtidig som en tar hensyn til friluftsliv og allmenn bruk av Tromsømarka, mener han.

- Storelva for store anledninger

Han mener Tromsøya kan klare seg uten FIS-godkjent stadion dersom Grønnåsen ikke realiseres.

- Etter NM på ski kan man si at Storelva nå er etablert som et anlegg som fungerer godt for de store anledninger, sier Romsaas, men ser samtidig at skiskyting ikke vil få en fullverdig arena i Tromsø og at dette må det jobbes med en løsning for.

LES OGSÅ: Kommunetopp vil bruke titall millioner på å erstatte skistadion

- Viktigst med parkering

Friluftsliv-entusiasten må le litt midt i den alvorlige debatten over et eget standpunkt.

- Det smerter meg å si det, jeg som er for en restriktiv parkeringspolitikk, men det mest kritiske nå er ikke hvor mye Tromsøbadet spiser av skistadion. Det er mangelen på parkeringsplasser. Der håper og tror jeg at det fortsatt finnes muligheter, enten inne i fjell, eller at man bygger parkering under den nye hallen som kommer ved Tromsøhallen.

Han mener samtidig det haster med å tenke gode, alternative løsninger for skiidrett på Templarheimen.

- Allerede til sommeren skal Troms Kraft legge nye kabler ved i vestre lysløypetrase. En flytting av skiskytterarenaen må utredes slik at lysløypetraseen eventuelt kan justeres som følge av det, sier Henrik Romsaas.

SKISTADION. Et flyfoto av Tromsø Skistadion, slik det ligger i dag. Snart vil det bygges badeland på området. Foto: Ronald Johansen
IKKE IMPONERT: Erlend Sundstrøm og Anne Merete Hjelseth, rennleder for onsdagsrennene er mildt sagt misfornøyde med kommunens planer om å legge badeland over skistadion. Foto: Jørund Wessel Carlsen