Bardu-jenta Guro Bell Pedersen scoret 13 mål for Fløya som rykket ned fra 1. divisjon i 2014.

I fjor scoret hun 15 mål på 13 kamper for Tromsdalen i 2. divisjon. I år skal scoringene bidra til at BUL vinner 2. divisjon. Det melder Altaposten.

– BUL har et ungt og lovende lag i tillegg til et meget imponerende trenerteam og opplegg. Så jeg er glad jeg får være en del av dette laget, sier 20-åringen som for bare vel en uke siden bestemte seg for å ta flyttelasset med til Alta.

– Ut fra den stallen jeg ser BUL har i dag så bør vi gå for seriegull. Den jobben som er gjort fram til nå er gull og miksen mellom rutinerte og unge spillere er bra, sier den notoriske måljegeren.

Totalpakken avgjorde

Men det var ikke bare satsingen i BUL som trakk henne nordøstover og over fylkesgrensa.

– Det er veldig trist å forlate Tromsø by, venner, lagvenninner og en klubb jeg er blitt glad i, men totalpakken var bedre i Alta, sier hun.

Totalpakken inneholder i tillegg kjæresten Ole Henrik Kristiansen, spillende trener for BULs håndballherrer, og studier på Universitetet i Alta.

– Jeg har hørt mye bra om idrettstudiet i Alta og bestemte meg for å søke der. Så planen er å finne en leilighet sammen med Ole Henrik så snart som mulig og begynne på idrettsstudiet fra høsten, sier hun.

At Tromsdalen mister toppscoreren til nettopp BUL er kanskje ikke så populært på fastlandssiden av Tromsøbrua. For nettopp de to lagene må ansees som seriefavoritter denne sesongen.

– Det er sikkert litt skuffende for enkelte i TUIL, men sånn er det av og til. Spillere kommer og spillere går, sier Bardu-jenta.

Solide forsterkninger

Etter fjorårets andreplass, bak Fløya som rykket opp, har BUL-trener Odd Inge Johansen nå hentet to spillere fra Tromsø: Fløya-kaptein Ida Sønvisen Suhr og nå Bell Pedersen.

– Guro var en veldig vanskelig spiller å møte i fjor, så at hun nå skal stå på vår banehalvdel når dommeren blåser igang kampene ser jeg som en stor fordel. Samtidig er det et signal til andre spillere om at det finnes utviklingsmuligheter i Alta, sier BUL-treneren.