TUIL Arena (iTromsø): Tromsdalens hjemmebane var nymåket og klar for kamp skjærtorsdag. Motstander Finnsnes bød på knallhard kamp, og gjestene tok initiativet i kampen. 14 minutter var spilt da de grønnkledde tok ledelsen.

Etter lekkert spill serverte Andreas Løvland til Jonas Simonsen på ”åpen kasse”, og Simonsen trillet kula enkelt i mål.

Utligningen kom minuttet etter da Lars Henrik Andreassen satte en straffe i mål. Finnsnes-trener Bjørn Johansen protesterte voldsomt mot straffen, men det var langt fra første gang dommeren havnet i fokus torsdag.

Voldsom takling

Sene taklinger resulterte i gult kort til begge lag, og minuttet før pause var det full fyr i teltet i Tromsdalen. FIL-spiller Marcus Sletten kom veldig sent inn i en takling på Anders Jenssen, som ble liggende på gresset. Gaute Helstrup ble illsint, og dommer serverte Sletten det røde kortet.

- Det kunne kanskje vært gult, sier Sletten til iTromsø.

- Jeg er ikke i tvil om at det er rødt kort, sier dommer Kim Olsen etter kampen.

- Han fullfører, og det røde kortet er greit, mener FIL-trener Bjørn Johansen.

Det var faktisk så ampert at lagene like godt tok pause.

Ti mot ti

Ni minutter ut i 2. omgang tok hjemmelaget ledelsen. Vegard Lysvoll la ballen ut 45 grader i feltet, og en snauklipt Tor Martin Mienna stanget inn 2-1.

Så var det Lars-Gunnar Johnsens tur i dusjen. For andre gang var han for sent inn i en takling, og etter 65 minutter fikk han dermed sitt andre gule. Dermed avsluttet begge lagene kampen med ti mann.

- Det gikk litt hett for seg. Det er litt for høy tenning til å være en treningsøkt, sier Tromsdalens trener Gaute Helstrup.

- Det er vår oppgave å spille mest mulig fotball og holde riktig fokus. Det her kan vi møte i seriespill også, legger han til.

Kampfakta

TUIL-Finnsnes 2-1 (1-1)

Scoringer: 0-1 Jonas Simonsen (14, Andreas Løvland), 1-1 Lars Henrik Andreassen (15, straffe), 2-1 Tor Martin Mienna (54, Vegard Lysvoll)

Gule kort: Lars-Gunnar Johnsen, TUIL og Glenn Martin Andreassen, Finnsnes

Rødt kort: Marcus Sletten (44) og Lars-Gunnar Johnsen (65, to gule)